Alimentele contin energie sub forma caloriilor. Cresterea in greutate apare cand numarul de calorii consumate este mai mare decat al celor arse, in urma exercitiilor fizice.
Totusi, exista alimente care contin calorii negative, ceea ce inseamna ca acestea contin mai putine calorii decat cele consumate de organism pentru a le digera.
Cand produsele alimentare care au calorii negative sunt asociate cu alimente grase, acestea pot arde o parte din excesul de grasime, iar acest lucru ii ajuta pe oameni sa previna cresterea in greutate. In acest mod functioneaza mai ales unele fructe si legume.
- Marul - Un mar pe zi impiedica acumularea de kilograme in plus. Merele contin cantitati mari de vitamina C care dilueaza grasimea, fiind mai usoara eliminarea ei din organism. Merele au pectina, un carbohidrat complex care limiteaza cantitatea de grasimi absorbite in celule. Pectina chiar ajuta la absorbita apei contribuind la fluidizarea grasimilor.
- Sparanghelul - Asparagina este o substanta chimica alcalina care se regaseste in sparanghel si ajuta la descompunerea grasimii, stimuleaza functia renala, imbunatateste procesul circulator general. Sparanghelul distruge acidul oxalic care lipeste grasimea de celule si permite eliminarea grasimii din sistem inainte de a fi stocata in organism.
- Broccoli - Un adevarat super-aliment, broccoli, contine zeci de vitamine si substante nutritive, inclusiv niveluri ridicate de vitamine C, vitamina A, acid folic si calciu. Continutul de fibre al acestei legume implica un consum ridicat de energie in timpul digestiei ceea ce il transforma intr-un aliment eficient pentru arderea grasimilor. Broccoli are inclusiv un important efect antioxidant.
- Varza de Bruxelles - Aceasta este bogata in componente care ard grasimea, cum ar fi vitamina C si fibre si contine o combinatie de minerale care stimuleaza glandele sa elibereze hormoni care curata grasimea din celule. Legumele cu frunze verzi incurajeaza functia rinichilor si ajuta la eliminarea a cat mai multor grasimi din organism.
- Morcovul - Culoarea distinctiva a morcovilor este oferita de caroten, o forma de vitamina A care declanseaza o reactie de fluidizare a grasimii din organism. O data ajuns in intestine, carotenul se transforma in vitamina A si stimuleaza metabolismul contribuind la arderea a cat mai multor calorii.
- Portocala - Gratie continutului ridicat de vitamina C, portocalele au un potential ridicat de a arde grasimile. Acestea contin celuloza si fibre, care solicita organismului cat mai multa energie pentru digestie. Ca rezultat, se ard calorii si se diminueaza cantitatea de grasime din organism. Acelasi efect benefic il au si alte citrice cum ar fi lamaile sau lime.
- Ardeiul - Ardeiul si in special ardeiul iute contine capsaicina, un compus chimic care produce mai multi hormoni de stres, ceea ce duce la cresterea ratei metabolice si la un consum mai mare de calorii. Amestecarea ardeiului iute cu unele alimente grase poate ajuta la scaderea aportului caloric.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.