Dieta o2

Actualizat: 17 Aprilie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Dieta o2 a fost creata ca o dieta bazata pe antioxidanti care are ca efect pierderea in greutate, stimularea unei stari de sanatate a intregului organism si incurajarea mentinerii frumusetii.

Mancarurile recomandate in dieta o2 includ fructe si legume precum mango, rodie, papaya, sfecla de zahar, fructe de padure, salata verde, spanac si avocado.

Alte produse aprobate sunt quinoa, leguminoasele, lapte de soia, ovaz, paine din cereale integrale, seminte, nuci, peste, curcan, carne slaba, ulei de masline extravirgin, ceai verde, tofu, vin rosu si ciocolata neagra.

Lucruri ce trebuie luate in considerare

Daca sunteti interesati de o dieta care sa se concentreze pe consumul de fructe si legume, atunci dieta o2 este ceea ce cautati. Aceasta dieta implica introducerea in mesele zilnice a unei varietati de alimente sanatoase si nu impune numaratul caloriilor, carbohidratilor sau gramelor de grasime ingerate.

Chiar daca nu sunt contorizate caloriile, cei care urmeaza aceasta dieta trebuie sa tina evidenta zilnica a punctelor capacitatii de absorbtie a radicalilor de oxigen. Acest lucru poate fi dificil, mai ales pentru ca aceste informatii nu sunt disponibile pe etichetele produselor alimentare. Pentru cei care nu urmeaza in prezent o astfel de dieta bogata in legume si fructe proaspete, dieta o2 poate creste in mod semnificativ cheltuielile bugetulului alocat alimentatiei.

Dieta o2 recomanda exercitiile fizice pentru numeroasele beneficii pe care acestea le aduc sanatatii, precum reducerea riscului bolilor de inima, cresterea sanatatii si rezistentei structurii osoase si a luptei impotriva depresiei.

Beneficii

- Dieta o2 incurajeaza consumul de fructe si legume proaspete.
- Dieta o2 ajuta la diminuarea riscului de cancer si boli cardiovasculare.
- Nu trebuie sa tineti evidenta numarului de calorii, carbohidrati si grasimi pe care le consumati.
- Dieta este recomandata de dieteticienii din intreaga lume.
- Dieta o2 este destinata acelora care vor sa inteleaga cu adevarat stiinta nutritiei sanatoase.

Dezavantaje


- Este necesar sa tineti evidenta zilnica a punctelor capacitatii de absorbtie a radicalilor de oxigen.
- Poate fi uneori costisitor sa achizitionati toate alimentele recomandate de dieta o2.
- Dieta nu vizeaza in mod specific pierderea in greutate.

Revizuirea dietei o2

Desi nu pare sa difere mult de alte diete care incurajeaza consumul ridicat de fructe si legume, continutul sau informativ poate fi o lectura interesanta, iar retetele sale delicioase pot face aceasta dieta atractiva pentru cei care vor sa imbratiseze un stil de viata sanatos.

Verdict

Dieta o2 stimuleaza introducerea in meniul zilnic a cerealelor integrale, fructelor si legumelor proaspete si grasimilor sanatoase. Este considerata a fi una dintre cele mai echilibrate diete de astfel de gen.

Punctele capacitatii de absorbtie a radicalilor de oxigen pot fi dificil de calculat pentru unele persoane, insa aceasta dieta ar putea imbunatati considerabil starea generala de sanatate pentru cei care aleg sa o urmeze.


Citeste si despre:

Dieta Ornish Dieta care previne aparitia pietrelor la rinichi Dieta cu ciocolata Dieta Sonoma Dieta restrictiva caloric Dieta celor 3 ore Dieta pentru detoxifierea de primavara Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Scaderea in greutate: exista o dieta ideala? 5 motive de a include cartofii in dieta Dieta cu zmeura Dieta pentru hipoglicemie Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Dieta Perricone Ce culoare are dieta dumneavoastra?