Dieta cu banane

Actualizat: 30 Octombrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


O dieta este usor de respectat si de urmat in functie de tipul restrictiilor si regulilor pe care le presupune. Nu exista o dieta foarte simpla sau una care sa functioneze pentru toti oamenii. Important este ca cei care le urmeaza sa fie motivati.

Dieta cu banane este una dintre dietele care nu este dificil de urmat. Banana este un aliment care se descompune lent in organism dupa ce a fost consumata, care ofera energie pe termen lung si mentine sub control senzatia de foame.

In plus, bananele ofera multiple beneficii sanatatii, inclusiv faptul ca pot ajuta la combaterea depresiei, tratarea ulcerelor, stresului si chiar micsoreaza probabilitatile declansarii unui accident vascular cerebral. Dieta cu banane va poate schimba stilul de viata si va poate imbunatati obiceiurile alimentare.

Cum functioneaza dieta cu banane

Aceasta dieta presupune consumul unei banane proaspete la micul dejun, alaturi de un pahar de apa la temperatura camerei. Puteti consuma si mai multe banane daca doriti, pentru a va satura. Bananele nu se vor manca alaturi de alte alimente.

Nu exista restrictii alimentare majore, privind restul meselor de pe parcursul zilei. Totusi, vor fi excluse deserturile sau produsele dulci, precum si produsele lactate si alcoolul. In plus, orice consumati, trebuie sa consumati cu moderatie. Mancati suficient pentru a va satura, dar nu exagerati. Ultima masa se va lua la cel tarziu ora 18.

In ceea ce priveste hidratarea, singura bautura permisa este apa filtrata si la temperatura camerei. Se vor evita alte tipuri de bauturi, cum ar fi ceaiul, cafeaua, racoritoarele.

Unul dintre motivele pentru care dieta functioneaza, este faptul ca bananele ajuta la imbunatatirea digestiei si stimuleaza metabolismul. Bananele sunt bogate in amidon rezistent, un tip de fibra care ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate si blocheaza absorbtia unor carbohidrati. De asemenea, bananele contribuie la capacitatea organismului de a arde grasimi.

Fructele consumate in combinatie cu apa ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal.

Cand luati ultima masa a zilei mai devreme si reduceti cantitativ cina, permiteti procesului digestiv sa se incheie inainte de a adormi.

O alta regula importanta a acestei diete este sa va culcati in fiecare noapte inainte de miezul noptii. Motivul acestei recomandari este faptul ca multe dintre studii au demonstrat asocierea dintre privarea de somn si obezitate.

Exercitiile fizice nu sunt obligatorii, dar nici contraindicate. In orice caz, in timpul acestei diete nu ar fi indicat sa faceti activitate fizica intensa.

Avantajele si dezavantajele dietei cu banane

Printre efectele pozitive ale dietei cu banane se numara:

Dintre dezavantajele dietei cu banane pot fi enumerate:


Citeste si despre:

Banana, alimentul care poate imbunatati vederea 5 motive de a include cartofii in dieta Dieta pentru hipoglicemie Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Dieta Perricone Ce culoare are dieta dumneavoastra? Dieta ABS De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara Dieta Pritikin Dieta de 1200 de calorii Dieta de 3 zile Dieta si bolile cardiovasculare Bananele: surse naturale de slabit Merele si bananele in alimentatia copiilor