Chec cu banane
Actualizat: 05 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Checul cu banane, cunoscuta in America si sub numele de "banana bread", este un preparat delicios, care poate fi consumat cu succes si de persoanele diagnosticate cu duodenita sau cu alte afectiuni gastrointestinale.
Ingrediente
- 3 banane
- 150 g zahar
- 2 oua
- 12 cana ulei vegetal
- 2 cani faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 12 lingurita sare
Mod de preparare
- Paseaza bananele intr-un bol si amesteca-le cu zaharul, uleiul si ouale, cu ajutorul unui mixer.
- Separat, cerne faina si amestec-o impreuna cu sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi incorporeaza totul in compozitia de banane.
- Tapeteaza o forma de chec cu unt sau ulei si faina, apoi toarna aluatul si baga-l la cuptor, timp de 60 de minute.
- Verifica daca checul este gata cu o scobitoare. Infige scobitoarea in mijlocul preparatului. Daca nu ramane nici o urma de aluat pe ea cand o scoti, inseamna ca este gata.