Dieta de 7 zile

Actualizat: 16 Februarie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dieta de 7 zile presupune consumarea in fiecare zi a unei saptamanii a unor alimente specifice si poate avea ca rezultat o scadere in greutate de aproximativ 6 kilograme. Desi urmareste detoxifierea organismului si scaderea in greutate, din punct de vedere medical acesta dieta nu este recomandata de catre specialisti, existand riscul de a induce stari de oboseala, slabiciune si alte afectiuni, ca urmare a promovarii consumului aproape exclusiv de fructe si legume. Dieta se bazeaza pe consumarea zilnica a unui minim de calorii si privarea organismului de nutrienti esentiali unei bune functionari.

Planul de alimentatie
Ziua 1
- se permite consumul tuturor tipurilor de fructe si sucuri naturale din fructe, cu exceptia bananelor;

Ziua 2
- se consuma strict vegetale, in cantitatile dorite, fie proaspete, fie sub forma de sucuri, supe;

Ziua 3
- meniul este o combinatie a zilelor 1 si 2: fructe si vegetale (mai putin banane) proaspete sau sub forma de sucuri, supe.

Ziua 4
- se pot consuma 5 banane si 5 pahare de lapte. Alte versiuni ale dietei recomanda 8 banane si 4 pahare de lapte.

Ziua 5
- se consuma 4 bucati de carne ( de aproximativ 80 de grame fiecare: vita/pui/peste) cu salata de vegetale - orice cantitate.

Ziua 6
- meniu identic cu ziua 5


Ziua 7

- meniu identic cu zilele 5 si 6


Citeste si despre:

Dieta de 17 zile Dieta de 3 zile Dieta de 4 zile Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile Dieta Sacred Heart Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta Dieta Dukan - principii si etape Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie dm sprijina femeile din Romania Plan de detoxifiere pentru 7 zile Dieta Sonoma Dieta celor 3 ore Dieta pentru detoxifierea de primavara Dieta cu zmeura Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Dieta Ornish