Dieta de 7 zile

Publicat: 16 Ianuarie 2010
Autor: SfatulMedicului

Dieta de 7 zile presupune consumarea in fiecare zi a unei saptamanii a unor alimente specifice si poate avea ca rezultat o scadere in greutate de aproximativ 6 kilograme. Desi urmareste detoxifierea organismului si scaderea in greutate, din punct de vedere medical acesta dieta nu este recomandata de catre specialisti, existand riscul de a induce stari de oboseala, slabiciune si alte afectiuni, ca urmare a promovarii consumului aproape exclusiv de fructe si legume. Dieta se bazeaza pe consumarea zilnica a unui minim de calorii si privarea organismului de nutrienti esentiali unei bune functionari.

Planul de alimentatie
Ziua 1
- se permite consumul tuturor tipurilor de fructe si sucuri naturale din fructe, cu exceptia bananelor;

Ziua 2
- se consuma strict vegetale, in cantitatile dorite, fie proaspete, fie sub forma de sucuri, supe;

Ziua 3
- meniul este o combinatie a zilelor 1 si 2: fructe si vegetale (mai putin banane) proaspete sau sub forma de sucuri, supe.

Ziua 4
- se pot consuma 5 banane si 5 pahare de lapte. Alte versiuni ale dietei recomanda 8 banane si 4 pahare de lapte.

Ziua 5
- se consuma 4 bucati de carne ( de aproximativ 80 de grame fiecare: vita/pui/peste) cu salata de vegetale - orice cantitate.

Ziua 6
- meniu identic cu ziua 5


Ziua 7

- meniu identic cu zilele 5 si 6


Citeste si despre:

Dieta de 17 zile Dieta de 3 zile Dieta de 4 zile Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Nu ignora hipertensiunea arteriala, chiar daca ai 30 de ani Solutia perfecta pentru principalele efecte ale stresului! Dieta Sacred Heart Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta Dieta Dukan - principii si etape Plan de detoxifiere pentru 7 zile Dieta Sonoma