Alimente care ard grasimile

Actualizat: 23 Octombrie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Atunci cand incercati sa pierdeti in greutate trebuie sa gasiti un echilibru intre consumul de calorii si aportul de alimente.

Atunci cand mancati prea mult, cu siguranta nu veti slabi, dar acest lucru nu se va intampla nici atunci cand va veti infometa sau veti manca prea putin, intrucat metabolismul dumneavoastra se va incetini.

Si odata cu incetinirea metabolismului, revenirea la ritmul initial de ardere a caloriilor poate fi dificila, daca nu imposibila.

Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a mentine rata metabolica de ardere a grasimilor la un nivel optim, astfel incat sa ardeti calorii intr-un ritm accelerat.

Desi nu exista o solutie perfecta care sa contribuie la cresterea ratei metabolismului bazal - ritmul de ardere a caloriilor (prin cresterea masei musculare a organismului), alimentele pe care le consumati pot ajuta la accelerearea procesului de ardere a grasimilor.

Iata prezentate mai jos, cateva dintre aceste alimente care ajuta la arderea grasimilor, datorita proprietatilor antioxidante, dar si gratie calitatii lor de a stimula functia anumitor hormoni din organism.

Alimente pe care ar trebui sa le consumati pentru a arde grasimi.

Ceai verde

Studiile au aratat ca un consum regulat de ceai verde poate stimula pierderea moderata in greutate. Secretul il reprezinta catechinele (antioxidanti) din ceaiul verde, care combat radicalii liberi si promoveaza sanatatea celulara.

O ceasca de ceai verde contine intre 50 si 100 miligrame de catechine. Expertii recomanda sa beti aproximativ 5 cesti de ceai verde in fiecare zi, pentru ca acesta sa aiba efect asupra taliei dumneavoastra. Ceaiul verde va hidrateaza si va ofera o cantitate semnificativa de antioxidanti.

Alimente ce contin acizi grasi Omega 3

Aportul zilnic de acizi grasi Omega 3 care se gasesc in carnea de peste gras, stimuleaza pierderea in greutate atunci este asociat cu exercitiile fizice regulate.

Cercetatorii sustin ca acest lucru se datoreaza faptului ca Omega 3 sunt grasimi polinesaturate care pot incuraja oxidarea grasimilor, dar ca exercitiile fizice regulate sunt necesare pentru a consolida acest beneficiu.

Studiile au demonstrat ca includerea in dieta a unei portii saptamnale de acizi grasi Omega 3 poate ajuta la reducerea grasimii corporale.

Fistic

Simplul act de a alege fisticul in locul altor gustari sarate s-a demonstrat ca este de ajutor in reducerea kilogramelor nedorite.

Un studiu recent a subliniat faptul ca fisticul poate ameliora simptomele de sindrom metabolic, cum ar fi hipertensiunea arteriala, nivelul de insulina din sange si valorile glucozei din sange.

Rodie

Atat rodiile, cat si sucul de rodii s-au dovedit a fi de ajutor in reducerea grasimii corporale, la persoanele supraponderale.

In acelasi timp, rodia are proprietati antiinflamatorii, reducand riscul aparitiei de boli de inima si cancer. Unele studii recente au descoperit ca aportul moderat de rodii previne obezitatea si diabetul zaharat.

Quinoa

Quinoa trebuie sa faca parte din planul alimentar al oricarei persoane care doreste sa slabeasca. O cana plina cu quinoa contine 8 grame de proteine, 5 grame de fibre si este la fel de usor de gatit precum orezul.

Quinoa este bogata in substante nutritive, cum ar fi fier, zinc, seleniu si vitamina E.

Scortisoara

Studiile sugereaza ca scortisoara poate avea un efect de stabilizare a nivelului de zahar din sange.

Acest lucru ar putea reduce pofta de mancare, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.

Indiferent de rezultatele studiilor in acest sens, scortisoara ofera multiple beneficii pentru sanatate, are un gust aparte si poate fi consumata in cafele, iaurt, ceai sau deserturi.

Ardei iute

Ardeiul iute contine un compus numit capsaicina. Capsaicina reduce apetitul alimentar si accelereaza metabolismul, dar numai pentru o perioada scurta de timp.

Acest lucru are totusi un impact (redus) asupra ratei de ardere a grasimilor. Explicatia poate avea legatura si cu faptul ca oamenii tind sa consume o cantitate mai mica dintr-un preparat picant.

Grapefruit

Grapefruitul nu este un aliment minune. Cu toate acestea, poate ajuta persoanele care doresc sa slabeasca, deoarece are putine calorii si ofera senzatie de plenitudine pentru mai multa vreme, dupa ce a fost consumat.

Acest lucru se datoreaza fibrelor pe care le contine grapefruitul. Beti o jumatate de pahar de suc de grapefruit cu o jumatate de ora inainte de masa si veti consuma o cantitate mai mica de calorii in timpul mesei.

Pepene verde

Alimentele care au un continut bogat de apa ocupa mai mult spatiu in stomac.

Acest lucru determina stomacul sa semnaleze ca s-a consumat o cantitate suficienta de alimente. Multe fructe si legume crude sunt bogate in apa si substante nutritive, dar sunt sarace in calorii.

Nu este si cazul pepenelui verde. Pepenele verde este o sursa bogata de licopen (un antioxidant puternic) si vitaminele A si C care ofera un aport caloric adecvat.

Mere si pere

Merele si perele sunt fructe bogate in fibre. De aceea este indicat sa mancati aceste fructe intregi si nu sub forma de sucuri.

Mai mult, ambele tipuri de fructe necesita masticatie, proces in care se ard calorii suplimentare.

In afara de fibre, merele si perele contin o intreaga gama de substante nutritive ce contribuie la mentinerea echilibrului nutritional din organism - aspect important pentru orice persoana, mai ales pentru cei care vor sa slabeasca.

Fructe de padure

Ca si alte fructe, fructele de padure sunt bogate in apa si fibre. Fructele de padure mai au insa si o alta caracteristica: sunt dulci.

Acest lucru inseamna ca fructele de padure va pot satisface pofta de dulce cu un aport caloric de 4 ori mai mic decat in cazul unei prajituri.

Afinele
sunt printre cele mai consumate fructe de padure, deoarece sunt usor de achizitionat si sunt mai bogate in antioxidanti decat alte fructe de padure.

Oua

Serviti oua la mic dejun.

Studiile arata ca un aport adecvat de proteine la micul dejun poate determina oamenii sa consume mai putine alimente in restul zilei.

Un ou are doar 75 de calorii si 7 grame de proteine de inalta calitate, impreuna cu alte elemente nutritive vitale.

Organismul va arde mai multe calorii pentru a digera ouale, adica exact ceea ce va doriti atunci cand vreti sa slabiti.


Citeste si despre:

Alcoolul, 'alimentul' toxic Dieta cu calorii negative Beneficiile citricelor: portocale, mandarine, grapefruit, pomelo 10 greseli in alimentatie Dieta ABS Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Stimularea metabolismului Analize biochimice (analiza zaharului din sange - glicemia si din urina - glicozuria) Ceaiul verde poate reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare 52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde Ceaiul verde: elixirul sanatatii!