Desi scortisoara este disponibila pe tot parcursul anului, gustul aromat si dulce al scortisoarei este un condiment perfect pentru lunile de iarna. Scortisoara are o istorie lunga, atat ca un condiment cat si ca un medicament.
Este coaja maro al arborelui de scortisoara, fiind disponibila uscata, sub forma tubulara sau pulbere. Cele doua soiuri de scortisoara, din China sau Ceylon (Sri Lanka) au un gust similar, dar cea din ceylon este usor mai dulce, mai rafinata si mai dificil de gasit pe piata locala.
Unele cercetari au descoperit ca un anumit tip de scortisoara, scortisoara cassia, poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat. Cu toate acestea, parerile sunt impartite.
Cercetarile privind scortisoara referitoare la scaderea colesterolului si tratarea infectiilor la persoanele cu HIV au fost neconcludente.
Studiile de laborator au descoperit ca scortisoara poate reduce inflamatia, are efect antioxidant si lupta impotriva bacteriilor, dar este inca neclar care sunt implicatiile pentru oameni. Pentru moment, studiile au fost amestecate si este neclar inca rolul scortisoarei in imbunatatirea sanatatii.
- Efecte secundare. De obicei, scortisoara nu cauzeaza efecte secundare. Consumul in cantitati mari insa, poate irita cavitatea bucala si buzele, provocand rani. La unele persoane poate cauza reactii alergice. Aplicata pe piele, poate determina roseata si iritatie.
- Risc. Cantitatile foarte mari de scortisoara cassia pot fi toxice, in special pentru cei cu probleme hepatice. Deoarece scortisoara poate reduce nivelul zaharului din sange, este posibil sa fie nevoie ca cei care sufera de diabet sa isi ajusteze tratamentul in cazul in care iau suplimente cu scortisoara. Persoanele bolnave de cancer ce afecteaza nivelul hormonal, precum cancerul la san, nu ar trebui sa consume scortisoara. Un ingredient din anumite tipuri de scortisoara, cumarina, poate provoca probleme hepatice.- Interactiuni. Daca luati orice medicament in mod regulat, discutati cu medicul dvs. inainte de a incepe sa utilizati suplimente de scortisoara. Aceasta ar putea interactiona cu medicamentele, cum ar fi antibiotice, medicamente pentru diabet, diluanti de sange, medicamente pentru inima si altele.
Atunci cand este adaugata in produsele alimentare, scortisoara inhiba dezvoltarea bacteriilor si alterarea produselor alimentare, ceea ce face din aceasta un conservant alimentar natural foarte bun.
Doar mirosind scortisoara, este stimulta functia cognitiva si memoria.
Scortisoara lupta cu bacteria E.coli in sucurile nepasteurizate.
Scortisoara este un remediu natrual pentru eliminarea eficienta a durerilor de cap si ameliorarea migrenelor.
Scortisoara poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahar in sange.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.