UROSPES N, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Compozitie
Comprimate coninand 400 mg norfloxacin.

Aciune terapeutic
Antiseptic sintetic bactericid di grupul chinolonelor, cu administrare orala, (norfloxacin) este un

Compozitie
Fiecare tableta contine 400 mg de Norfloxacin.

Actiune terapeutica
Norfloxacin este un nou derivat antibacterian din seria 4-Chinolin. Deoarece este un compus de piperazina fluorinata omolog al acidului nalidixic, afiseaza un larg spectru antibacterian in vitro si o activitate crescuta comparativ cu medicamentul model. Spre deosebire de acidul nalidixic, Norfloxacin mai este activ fata de pseudomonas si cateva organisme grampozitive in infectii acute si/sau selectate ale sistemului genito-urinar. norfloxacin a demonstrat in mod repetat ca este echivalent cu Cotrimoxazol. In studiile clinice pe pacienti afectati de infectii selectate ale sistemului urinar, rata bacteriologica a terapiei s-a dovedit semnificativ mai buna in tratamentul cu norfloxacin decat in cel cu acid pipemidic. norfloxacin este la fel de activ ca si streptomicina fata de gonorrhoea cauzata de suse nesusceptibile la penicilina si vindeca gastroenterita bacteriana cauzata de multi patogeni gastrointestinali. Actiunea sa bactericida se datoreaza inhibitiei replicarii adn a microorganismului.

Indicatii
Este indicat in terapia sistemului urinar superior si inferior, cuprinzand: cistite, pielite, cistopielite, pielonefrite cauzate de micro-organisme problematice cu rezistenta multipla ce au fost vindecate cu succes cu doze normale de norfloxacin.

Doze si mod de administrare
In tratamentul infectiilor sistemului urinar doza uzuala pentru adulti este de 400 mg, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile. La femeile cu cistita neselectiva un tratament de 3 zile s-a dovedit eficient.

Contraindicatii
Este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la acest medicament sau la orice bactericid care este inrudit chimic cu chinolina. Nu se va administra la copii sub varsta de 18 ani.

Masuri de precautie
Siguranta si eficacitatea la copii nu a fost confirmata astfel ca nu trebuie administrata la copii sub 18 ani. Administrarea sigura a acestui medicament in timpul sarcinii nu a fost confirmata, in consecinta profitul potential al unui tratament cu norfloxacin trebuie sa fie comparat cu riscul potential. Medicamentul este eliminat in laptele matern, cordonul ombilical si in lichidul amniotic. Ca si in cazul altor acizi organici, acest medicament trebuie administrat cu grija la pacientii cu spasme.

Reactii adverse
Efectele secundare raportate in studiile clinice sunt rare si usoare. Frecventa totala a efectelor secundare clinice raportate la peste 3215 cazuri a fost de 4,4%. Cele mai frecvente efecte secundare au fost de tip gastric, incluzand usoare tulburari gastrice, anorexie si greata. S-au mai semnalat de asemenea dureri de cap, ameteli si reactii ale pielii.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa