Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale

Actualizat: 07 Mai 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Obtinerea unor rezultate de laborator exacte, precise si fiabile este esentiala pentru diagnosticarea corecta a afectiunilor si monitorizarea eficienta a tratamentelor. Exista doi factori importanti ce contribuie la asigurarea unor astfel de rezultate: expertiza medicilor specialisti si tehnologia de ultima ora. Tocmai de aceea, in laboratoarele MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, vei gasi intotdeauna personal medical inalt specializat si cea mai performanta tehnologie disponibila.

Tehnologie de ultima generatie pentru analize precise

Exista numeroase progrese tehnologice care practic au revolutionat medicina moderna de laborator: sistemele de automatizare a laboratorului de analize, genomica, spectroscopia de rezonanta magnetica, spectroscopia de masa, dispozitivele microfluidice, instrumentele electronice etc. Toate aceste tehnologii performante le vei gasi in cadrul celor 34 de laboratoare medicale din reteaua MedLife.

Dotarile de care dispun laboratoare MedLife includ prima linie automata Abbott din Europa de Est, secventiatorul NexSeq 550 Dx de la Illumina, precum si multe alte echipamente performante de la Roche, Siemens, Sysmex, Beckman-Coulter si alti producatori consacrati la nivel mondial. Acestor dotari li se adauga si alte facilitati importante, inclusiv propria retea de laboratoare RT-PCR formata din 6 unitati, colaborare cu laboratoare din Franta si Germania pentru second opinion si peste 200 de puncte de recoltare.

Dotarea laboratoarelor MedLife cu cele mai bune echipamente disponibile la ora actuala permite efectuarea unei game extinse de analize (biochimie, hematologie, coagulare, imunologie, microbiologie, anatomie patologica, citologie, biologie moleculara, toxicologie, imunofenotipare) cu o precizie si o acuratete exceptionale. Recoltarea se poate face in toata tara, iar rezultatele sunt eliberate rapid - in aceeasi zi pentru 70% dintre analizele medicale.

Precizia rezultatelor, combinata cu rapiditatea cu care ele sunt disponibile, permit medicilor MedLife sa stabileasca un diagnostic corect si un plan de tratament adecvat cat mai repede posibil. Poti consulta aici gama completa de analize disponibile la MedLife sau poti primi recomandari de la medicul curant, in baza starii tale de sanatate si a istoricului medical.

Noutate oncologica MedLife

Ca parte a eforturilor sale de a sustine pacientii oncologici, MedLife a achizitionat ultima versiune a sistemului Ion Torrent Genexus (Genexus Integrated Sequencer), o investitie de aproape 500.000 euro. Operatorul medical aduce astfel, in Romania, cea mai performanta tehnologie de secventiere la nivel mondial, in cadrul Laboratoarelor OncoTeam din Bucuresti. Printre cele mai importante caracteristici ale acestei tehnologii de top se numara:
• trecerea rapida de la acidul nucleic la raport (in decurs de o zi);
• simplificarea fluxului de lucru cu un singur instrument care poate secventia si analiza;
• modularea configuratiei de executie pe masura ce sosesc probele;
• secventiere pana la 4 teste diferite;
• reducerea costurilor de operare cu o configuratie simplificata;
• preintampinarea erorilor utilizatorului permitand secventiatorului Genexus sa verifice plasarea reactivilor si sa detecteze erorile in timp real.

Cu un singur punct de atingere si cinci minute de timp de utilizare, secventiatorul Genexus automatizeaza pregatirea sablonului, secventierea, analiza datelor primare si raportarea variantelor pentru aplicatii ADN, ARN si cfTNA. Pacientii beneficiaza de rezultate mai precise in doar 24 de ore, iar raportul furnizat include nu doar mutatiile identificate, ci si terapiile aprobate pentru acestea. Sunt incluse, de asemenea, detalii despre studiile clinice desfasurate la nivel global compatibile cu tipul de cancer si mutatiile identificate. Toate aceste informatii ii sunt absolut necesare medicului curant pentru a putea stabili un plan de tratament personalizat, ce poate asigura supravietuirea sau chiar vindecarea pacientului.

Investitia semnificativa si constanta in aparatura de ultima generatie, combinata cu experienta vasta a echipei de medici si specialisti, transforma laboratoarele MedLife intr-un partener de incredere pentru pacientii care doresc un diagnostic corect si un plan de tratament adecvat. Achizitionarea sistemului Ion Torrent Genexus este o dovada a angajamentului MedLife pentru performanta in medicina si grija fata de pacienti!

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Exprimarea rezultatelor si valori normale ale analizelor medicale Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale Analize medicale necesare inainte de inceperea scolii Analize medicale pe care trebuie sa le faci anual Medicamentele pot influenta rezultatul analizelor medicale? Analize medicale si controale anuale pe care trebuie sa le faci obligatoriu. Iti pot salva viata! Uleiul de ficat de cod - un reper pentru sanatatea intregii familii, din 1854 Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Tipuri de analize medicale si importanta acestora Analize medicale recomandate barbatilor peste 40 de ani Analize medicale recomandate femeilor peste 40 de ani Analize medicale recomandate femeilor peste 60 de ani Analize medicale recomandate barbatilor peste 60 de ani Analize medicale premergatoare sarcinii