TRIAMCINOLON S, unguent

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
infectii cutanate (impetigo, acnee, furunculoza, sicozis stafi-lococic), dermatomicoze (epidermofitie interdigitala si palmo-plantara eritrasma, sicozis tricofitic), eczeme infectate in stadiul acut sau subacut al bolii.

Doze si mod de administrare
Unguentul se aplica in strat subtire, de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. In infectiile localizate pe zone cutanate intinse tratamentul local se poate asocia cu administrarea perorala sau parenterala a unui antibiotic cu spectru larg. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi, cateva zile dupa vindecarea clinica.

Compozitie
Unguentul contine 3% saprosan (5,7-diclor-8-oxichinaldina) si 0,10% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron).

Actiune terapeutica
Prin asocierea celor doua substante actiunea antibacteriana si antimicotica a saprosanului este secondata de efectul antiinflamator antialergic al triamcinolonului acetonid. Preparatul isi mentine eficacitatea chiar in prezenta puroiului si a altor substante biologice.

Contraindicatii
tuberculoza pielii, dermatoze sifilitice, varicela, vaccina.

Reactii adverse
Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional datorita componentei steroidice: oboseala, adinamie, somnolenta sau, dimpotriva, agitatie si insomnie. Examenul sangelui poate pune in evidenta o eozinofilie sau o usoara anemie. Excretia sodiului creste uneori, concomitent cu scaderea eliminarii potasiului. Mult mai rar se observa fenomene de hipercorticism, la bolnavii cu deficit functional hepatic sau renal.

Citeste si despre:

Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Conjunctivita - cauze, simptome, tratament Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament Medicamente care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa Pacienta cu hemoragie cerebrala si episoade halucinatorii este recuperata de #SuperMedici dm sprijina femeile din Romania Psoriazis, lupus eritematos, lichen plan, pitiriazis rozat - afectiuni cu leziuni papuloscuamoase si papule nonconfluente Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta Ingrijirea mainilor si a unghiilor Aftele si sanatatea dentara