SAPROSAN, drajeuri

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Disbacterii intestinale, enterocolite, diaree estivala, dizenterie amebiana (forme usoare), candidoza si giardioza; plagi infectate, infectii microbiene locale minore, micoze ale pielii.

Doze si mod de administrare
Adulti: 1-2 drajeuri (100-200 mg) de 3 ori/zi.
Copii: 10 mg/kg corp si zi.

Actiune terapeutica
antiseptic din grupa halochinelor, activ mai ales fata de germenii gram-pozitivi (stafilococi, streptococi), Trichomonas, Giardia si fungi. Nu dezechilibreaza simbioza microbiana intestinala.

Compozitie
Drajeuri continand clorchinaldol 100 mg.

Contraindicatii
Alergie la halochine, insuficienta renala sau hepatica severe, insuficienta cardiaca grava, sarcina in primul trimestru.
Atentie la supradozare.
In cazurile acute tratamentul sistemic se administreaza cel mult o saptamana, in cele cronice cel mult o luna.
In cazul asocierii cu alte preparate halochinice (mexaform, mexase, intestopan) nu se vor depasi (sumat) 750 mg/zi la adulti si 400 mg/zi la copiii scolari.
Aceste preparate nu se administreaza in cure succesive, daca durata totala a tratamentului depaseste o luna.

Reactii adverse
Rareori greata, varsaturi, dureri abdominale, cefalee, ameteli, eruptii cutanate alergice; foarte rar nevrita periferica, nevrita optica, mielopatie (doze mari, tratament prelungit).

Citeste si despre:

Ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor pentru vacanta Consecintele unei supradoze de aspirina Cum alegi un medic bun - sfaturi si recomandari Sindromul de intestin hiperpermeabil, o afectiune a omului modern. Ce solutii recomanda specialistii? Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc