SULFAT DE STRICNINA, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Sulfat de stricnina 0,001 g - 0,002 g, apa distilata pana la 1 ml.

Actiune terapeutica
Avand actiune asupra celulei nervoase, atat din cortex, din maduva, cat si din sistemul periferic, stricnina are o actiune tonica asupra musculaturii vaselor si asupra musculaturii, in general. Fiind antagonista fata de barbiturice, are actiune de antidot pentru acestea.

Indicatii
Hipotensiune, tendinta la colaps vascular, alcoolism cronic, paralizie postdifterica, poliomielita, incontinenta urinara. Astenii nervoase (fara insomnii), intoxicatii cu barbiturice, boli infectioase (febra tifoida, pneumonie).

Doze si mod de administrare
Adulti: 1-4 mg/zi in injectii subcutanate. In intoxicatii cu barbiturice, dozele pot fi marite dupa caz si se poate administra chiar i.v., in caz de urgenta.
Copii: sugari: 0,10-0,2 mg/zi; 2-5 ani: 0,3-0,75 mg/zi; 5-15 ani: 1-2 mg/zi.
Contraindicatii
Persoane in varsta inaintata cu ateroscleroza cerebrala, hipertensiune arteriala, tetanie, spasmofilie.

Citeste si despre:

Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Glucozamina si condroitina Betablocante adrenergice Malaria De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Intoxicatia cu substante chimice nemedicamentoase (insecticide, metanol, etc.) Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina B Cefaleea: cauze, tipuri si tratament Vaccinarea antigripala Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie