Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro

Actualizat: 25 August 2020
Autor: SfatulMedicului

Definitie


Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor.

Indicatiile testarii

Inghetarea/congelarea embrionilor poate fi efectuata atunci cand transferul embrionar nu poate fi facut din cauza urmatoarelor motive:

- riscul unui sindrom de hiperstimulare ovariana (OHSS)

- calitate slaba a endometrului (membrana uterina subtire)

- sangerare intermenstruala

- un ciclu de stocare planificat, in care pacientii opteaza pentru pastrarea tuturor embrionilor

- transferul embrionar extrem de dificil.

Modul de efectuare a testelor

Embrionii sunt plasati in vase sau fiole ce contin solutii crioprotectoare. Acestea sunt transferate intr-un congelator biologic programabil, care este folosit pentru obtinerea unei rate de inghet scazute, controlabile. In timpul racirii, celulele se deshidrateaza si, pe masura ce temperatura scade, mai multe forme de viata si apa sunt indepartate gradual din celule. Racirea lenta este continuata pana la -35 grade Celsius, punct la care embrionii sunt rapid raciti prin scufundare rapida in nitrogen lichid (-196 grade Celsius). Embrionii sunt pastrati in tancuri de stocare cu nitrogen lichid, pana cand se efectueaza dezghetarea.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Donna Medical Center
Tel: 0219732
Bucuresti, Clinica Traian - Str. Traian Nr. 234, Et.1, Sect. 2, Bucuresti (intre...

Medici

- Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732
- Donna Medical Center
Bucuresti, 0219732

Citeste si despre:

Transferul embrionar – Fertilizarea in vitro Transferul embrionilor congelati (FET) – Fertilizarea in vitro Colectarea spermei si pregatirea pentru reproducerea asistata Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat Mentine-ti sistemul nervos sanatos cu solutii naturale! Probleme cu colesterolul si trigliceridele in perioada sarbatorilor - ce produse ne scapa natural de aceasta grija ? Tehnicile de reproducere asistata - ART Diagnosticul infertilitatii masculine Complicatiile tehnicilor de reproducere asistata Cauze generale ale infertilitatii masculine
TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei