Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro

Actualizat: 25 August 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Definitie


Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor.

Indicatiile testarii

Inghetarea/congelarea embrionilor poate fi efectuata atunci cand transferul embrionar nu poate fi facut din cauza urmatoarelor motive:

- riscul unui sindrom de hiperstimulare ovariana (OHSS)

- calitate slaba a endometrului (membrana uterina subtire)

- sangerare intermenstruala

- un ciclu de stocare planificat, in care pacientii opteaza pentru pastrarea tuturor embrionilor

- transferul embrionar extrem de dificil.

Modul de efectuare a testelor

Embrionii sunt plasati in vase sau fiole ce contin solutii crioprotectoare. Acestea sunt transferate intr-un congelator biologic programabil, care este folosit pentru obtinerea unei rate de inghet scazute, controlabile. In timpul racirii, celulele se deshidrateaza si, pe masura ce temperatura scade, mai multe forme de viata si apa sunt indepartate gradual din celule. Racirea lenta este continuata pana la -35 grade Celsius, punct la care embrionii sunt rapid raciti prin scufundare rapida in nitrogen lichid (-196 grade Celsius). Embrionii sunt pastrati in tancuri de stocare cu nitrogen lichid, pana cand se efectueaza dezghetarea.


Citeste si despre:

Transferul embrionar – Fertilizarea in vitro Transferul embrionilor congelati (FET) – Fertilizarea in vitro Colectarea spermei si pregatirea pentru reproducerea asistata Tehnicile de reproducere asistata - ART Diagnosticul infertilitatii masculine Complicatiile tehnicilor de reproducere asistata Cauze generale ale infertilitatii masculine 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Defectele de nastere si dieta mamei Nasterea prematura Nasterea fara dureri Nasterea prin cezariana - factor de risc pentru astm? Cum sa nasti fara durere? Copilul cu greutate mica la nastere: cauze si prevenire