Sicovit C 500 mg Mandarine

Prospect

Publicat: 12 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
- Substanta activa este acidul ascorbic.
- Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, sorbitol, hidrogenocarbonat de sodiu, lactoza anhidra, acesulfam potasic, acid fumaric, aroma de mandarine.

Actiune terapeutica
Medicamentul Sicovit C 500 mg Mandarine este utilizat pentru cresterea imunitatii organismului in cadrul unor boli infectioase, cum sunt gripa sau raceala. Utilizarea de Sicovit C 500 mg Mandarine amelioreaza sau scurteaza durata simptomelor de raceala si gripa.
Sicovit C 500 mg Mandarine intareste sistemul imunitar, scade riscul de aparitie a unei raceli.
Sicovit C 500 mg Mandarine acopera necesarul crescut de vitamina C al organismului in conditii de stres.
Sicovit C 500 mg Mandarine contine vitamina C care este importanta pentru cresterea si pentru mentinerea starii de sanatate a oaselor, dintilor, gingiilor, ligamentelor si vaselor de sange, pentru formarea de substante implicate in transmiterea impulsului nervos, pentru formarea de hormoni, pentru absorbtia de fier din alimente, pentru un raspuns imun normal la infectii si pentru vindecarea ranilor.
Organismul uman nu este capabil sa produca vitamina C, din acest motiv este necesar un aport din exterior.
Sicovit C 500 mg Mandarine se administreaza, de asemenea, in starile cu necesar crescut de vitamina C, in sarcina, in perioada de alaptare, perioade de crestere accelerata, la varstnici, la atleti, in cazul unor eforturi fizice sau intelectuale excesive, dupa arsuri sau rani grave si interventii chirurgicale extinse. De asemenea, fumatorii au necesar crescut de vitamina c.
Este utilizat ca terapie adjuvanta in infectii, in special infectii respiratorii, ca medicament adjuvant in vindecarea intarziata a plagilor si fracturilor.
Contraindicatii
Nu luati Sicovit C 500 mg Mandarine
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid ascorbic sau la oricare dintre celelalte componente ale Sicovit C 500 mg Mandarine;
- daca suferiti de o tulburare a metabolismului fierului (hemosideroza, hemocromatoza);
- daca aveti litiaza renala oxalica.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Medicul trebuie informat daca alaptati sau sunteti gravida sau daca banuiti ca sunteti gravida.
in timpul sarcinii necesarul de vitamina C este mai mare, astfel incat medicamentul poate fi utilizat de catre femeile gravide si de catre femeile ce alapteaza, de obicei in doza de un comprimat pe zi. Substanta activa traverseaza bariera placentara si se elimina in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Sicovit C 500 mg Mandarine nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Mod de administrare
Utilizati intotdeauna Sicovit C 500 mg Mandarine exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de un comprimat pe zi. Doze care depasesc 2000 de mg pe zi sunt utilizate pentru tratamentul hipovitaminozei C (lipsa vitaminei C), in functie de recomandarile medicului. Lasati comprimatul sa se dizolve in 150 ml de apa si beti solutia obtinuta.
Reactii adverse
Ca toate medicamentele, Sicovit C 500 mg Mandarine poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele:
- eczema, urticarie; greata, varsaturi, diaree, daca Sicovit C 500 mg Mandarine este administrat in doze mari (cateva grame zilnic);
- oboseala si litiaza urinara oxalica daca Sicovit C 500 mg Mandarine este utilizat in doze foarte mari;
- anemie hemolitica si insuficienta renala dupa administrarea in doze foarte mari.

Citeste si despre:

12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Beneficiile citricelor: portocale, mandarine, grapefruit, pomelo Beneficiile apei asupra detoxifierii ficatului Sanatatea femeii - vulnerabilitati 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate 12 indicii ca veti trai pana la 100 de ani De ce avem nevoie de calciu? Dieta dinainte de nunta Locuri cu risc de contactare a bolilor hepatice Cum ne putem detoxifia ficatul cu ajutorul unor simple obiceiuri?