Cum ne protejam imunitatea organismului in perioada rece?

Actualizat: 22 Decembrie 2009

Imunitatea organismului sau sistemul imunitar, cum mai este numit, cuprinde mecanismele de aparare ale organismului fata de agentii nocivi externi lui. Daca agentii patogeni sunt in cantitati mici, sistemul imunitar face fata cu brio atacului. Exista insa si situatii cand sistemul imunitar este depasit, este slabit si are nevoie de ajutor pentru a face fata agentilor patogeni. Mai ales in perioadele reci, in care factorii externi sunt determinanti pentru starea de sanatate a organismului, imunitatea organismului trebuie protejata intens.

Stresul si deficienta anumitor componente importante din alimentatia zilnica, sunt inca doi factori foarte importanti cu efecte negative asupra imunitatii. Acestia influenteaza intr-o foarte mare masura calitatea sanatatii si implicit a vietii fiecarei persoane.aboca, immunomix

Specialistii din domeniul medical vorbesc despre doua tipuri de imunitate: innascuta si dobandita. Imunitatea innascuta este mostenita si nu suporta modificari de-a lungul vietii. Imunitatea dobandita poate fi sustinuta si modelata prin contactul cu diversi antigeni, prin vaccinare, prin dieta si prin includerea in alimentatie a unor suplimente alimentare care sa ajute organismul sa isi refaca fortele.

Aici apare rolul indeplinit de suplimentele alimentare care contribuie la cresterea imunitatii organismului. Asupra imunitatii dobandite actioneaza si Immunomix de la compania Aboca. Datorita asocierii dintre Propol Pur (extract natural de Propolis cu concentratie ridicata de flavonoizi) si Echina2-LMF (extract liofilizat multifractionat din radacina de Echinacea pallida), ImmunoMix asigura substante functionale care ajuta la intarirea sistemului imunitar al organismului.

Produsul este disponibil in farmacii.


Citeste si despre:

Cum realizam ca imunitatea noastra este scazuta? Cum sa previi raceala sau gripa? Alimentatia sanatoasa in sezonul rece Arterele - ce rol au si cum sa le protejam? A venit toamna si frigul? Ce bucurie! Copiii nostri sunt protejati si isi pot continua joaca afara! Melasma – cea mai raspandita afectiune a pielii post sezon cald Remediul natural impotriva gripei! Rezultate obtinute in urma tratamentului cu PRP si aerocrioterapie la un pacient cu condropatie Intareste-ti imunitatea cu suplimente naturale in aceasta perioada Cum sa ne protejam de alergiile toamnei? Imunitatea la copii Cum previi raceala la copii Cum pot fi prevenite infectiile respiratorii acute la copii in sezonul rece?