SER ANTITETANIC purificat si concentrat , purificat si concentrat

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Serul antitetanic purificat si concentrat prin metoda hidrolizei fermentative Termoferm I este un ser antitoxic ce se obtine din sangele cailor hiperimunizati cu anatoxina tetanica.
Aspect: lichid limpede, fara depozit.
Se livreaza in fiole a 1 500 U.A.I. in scop profilactic si a 20 000 U.A.I. in scop terapeutic. Nu se vor intrebuinta fiolele neimprimate, neetichetate, fiolele care contin flocoane sau prezinta fisuri. In caz de reclamatii, se va anunta Institutul Cantacuzino, mentionandu-se indicativele fiolei si ambalajului.
Prezervant: fenol 1,8-3 g.

Indicatii
In tratamentul si profilaxia tetanosului.

Doze si mod de administrare
In scop terapeutic:
- se recomanda o doza unica (20 000-60 000 U.A.I. la adulti si 10 000-20 000 U.A.I. la copii), in raport cu precocitatea aplicarii si forma clinica. Jumatate doza se administreaza pe cale intramusculara si jumatate pe cale subcutanata. In formele severe, se recomanda si calea intravenoasa. Inainte de inocularea serului, trebuie facuta desensibilizarea conform instructiunilor de utilizare a serurilor terapeutice. Daca este necesar, doza se poate repeta si a doua zi. Concomitent cu serul, dar in alta regiune anatomica, se asociaza vaccin tetanic adsorbit 0,5 ml; imunizarea activa se completeaza cu doua inoculari a 0,5 ml vaccin adsorbit, la o saptamana interval; dupa 6 luni se executa un rapel.
In scop profilactic:
- se aplica in cazul plagilor tetanigene, la cei nevaccinati antitetanic, la cei vaccinati incomplet, precum si la cei cu antecedente vaccinale nesigure. Dupa asanarea chirurgicala si aseptizarea plagilor, se va administra o doza unica de ser antitetanic 3 000-20 000 U.A.I.; se vor efectua vaccinare antitetanica de urgenta cu V.T.A. (vaccin tetanic adsorbit) si tratament cu antibiotice. Administrarea serului antitetanic se face pe cale subcutanata dupa desensibilizare, conform instructiunilor pentru utilizarea serurilor terapeutice.
Conditii de pastrare: serul antitetanic se va pastra la intuneric, la o temperatura de +2C - +10C.

Citeste si despre:

Suferi de lipsa de concentrare si capacitate de memorare scazuta? Sfaturi sanatoase pentru vacanta Tetanosul - informatii generale Plagi prin muscatura, impuscare si tetanigene Depresia si sinuciderea la adolescenti Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata: cauze, simptome, variante de tratament Contraceptia locala si ovulele contraceptive: Cea mai buna metoda fara hormoni cand vrei sa eviti o sarcina, fara a-ti perturba echilibrul hormonal Rezistenta antiinfectioasa Alimente care imbunatatesc nivelul de concentrare Dificultatile de concentrare Memorie si concentrare - tehnici si plante ce sunt de ajutor Hipoglicemia (nivelul scazut al concentratiei zaharului in sange)
Cere sfatul medicului ×