VACCIN TETANIC ADSORBIT (V.T.A.), fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
CompozitieProdusul contine pe ml 10 U.B. anatoxina tetanica si 4-5 mg fosfat de aluminiu. V.T.A

Actiune terapeuticastimularea producerii de anticorpi antitoxici antitetanici, conferind imunitatea antitetanica.

Indicatiiprofilaxia si tratamentul tetanosului.

Doze si mod de administrareV.T.A. se administreaza pe cale strict intramusculara, in regiunea deltoidiana la adulti si pe fata antero-externa a coapsei la copii.
Imunizarea antitetanica se practica indiferent de varsta si consta in vaccinarea primara si revaccinare. Vaccinarea primara: se face conform programului stabilit de M.S. prin administrarea a doua doze V.T.A. a cate 0,5 ml fiecare, la interval de patru saptamani, urmate de a treia doza de 0,5 ml V.T.A. la 6-12 luni (rapel).
Imunizarea obtinuta persista 5-10 ani.
Revaccinarile se efectueaza cu 0,5 ml V.T.A., daca s-a depasit intervalul de 5-10 ani de la vaccinare. In cazul in care la persoanele sigur vaccinate survin plagi banuite a fi tetanigene, imunitatea poate fi reactivata daca se inoculeaza o doza de 0,5 ml V.T.A. si nu au trecut mai mult de 5 ani de la vaccinare sau 10 ani de la vaccinarea de rapel.

Contraindicatii
Vaccinarea sistematica se amana in caz de boli infectioase acute, febrile; nu exista contraindicatii pentru vaccinarea de urgenta, in caz de ranire.

Reactii adverse
Reactiile generale si locale sunt de minima importanta, daca inocularea s-a facut corect.

Citeste si despre:

Vaccin antitetanos – cand se face si cat timp este valabil Plagi prin muscatura, impuscare si tetanigene Tetanosul - informatii generale Vaccinarea antigripala Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea - drept sau obligativitate? Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari)