PLASTOSPRAY

Prospect

Publicat: 26 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

spray plastic pentru pansarea ranilor

Compozitie
Copolimer acrilic 4,00%
Acetat de etil 42,98%
Bisulfura de tetrametiltiuram 0,02%
Agent de propulsare (DME) 53,00%
Continut net: 58 g (75 ml) sau 196 g (250 ml)

Indicatii
Plastospray, spray plastic pentru pansarea ranilor, actioneaza prin formarea unui film (unei pelicule) transparent, elastic, subtire si adeziv, permeabil la aburi si la umiditate. Se utilizeaza in dermatologie, arsuri superficiale, uz postoperator, pediatrie, ca o completare la pansamentele conventionale, rani superficiale, punctii, vaccinari si fistule.

Utilizare
Se agita inainte de utilizare. Se pulverizeaza deasupra zonei dorite, de la o distanta de 15-20 cm. Pentru rezultate mai bune, se va aplica in mod repetat, dupa uscarea primului strat. La cateva zile de la pulverizare, pelicula poate fi desprinsa incepand de la margini, pentru a fi indepartata. Pentru a o indeparta mai usor, se poate folosi acetona, eter sau acetat de etil.

Precautii
Recipient sub presiune. A se feri de lumina soarelui si a nu se expune la temperaturi de peste 50 grade C. A nu se gauri sau arde, chiar si dupa utilizare. A nu se pulveriza deasupra focului sau deasupra materialelor incandescente. A se feri de sursele de foc. Nu fumati cand pulverizati Plastospray. A se utiliza numai in locuri bine ventilate. Nu inspirati vapori. Evitati inhalarea directa a vaporilor. Respectati indicatiile de utilizare. A nu se lasa la indemana copiilor.
Nu afecteaza stratul de ozon.
Foarte inflamabil.
Numai pentru uz extern.

Producator
Laboratoarele Inibsa SA
Ctra. Sabadell a Granollers, km 14,5
08185 Llica de Vall, Barcelona
Spania

Distribuitor
SC Actavis SRL
Bd. Ion Mihalache, nr. 11
cod 011171, sector 1, Bucuresti
Romania

Citeste si despre:

Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor Legatura intre disfunctiile tiroidiene si tulburarile depresive si anxioase Medicina tintita: generalitati, istoric si perspective Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Cancerul pulmonar non-microcelular: abordari terapeutice si strategii personalizate Osteoporoza si rolul hormonilor in sanatatea osoasa Menopauza si terapia de substitutie hormonala: benefici si riscuri Tulburarile de crestere la copii: terapiile hormonale si provocarile etice Prolapsul vaginal si impactul asupra sanatatii feminine