Repararea ranilor

Publicat: 31 Ianuarie 2008
Autor: SfatulMedicului

Informatii medicale


Arsurile, traumatismele si orice plaga mai severa, toate pot beneficia din chirurgia reconstructiva.

Un medic estetician priceput poate efectua o serie de proceduri pentru imbunatatirea mobilitatii, functiei si aspectului ranilor.

Procedura

In functie de tipul afectiunii, medicul chirurg va putea recomanda diverse tipuri de interventii.

Dintre acestea fac parte:

- Grefele cutanate: se folosesc frecvent in cazul plagilor arse; consta in prelevarea unui fragment cutanat dintr-o regiune a corpului si mutarea acesteia la nivelul plagii arse. Grefele cutanate mai sunt folosite si in cazul procedurilor de remodelare a sanilor sau nasului.

- Microchirurgia: aceasta consta in sutura unor vase sau nervi subtiri pentru a reatasa portiuni detasate de deget, ureche sau buza.

- Transplantele cutanate: portiuni de muschi, tegument sau os sunt transferate dintr-o parte a corpului in alta. Aceasta procedura este folosita pentru remodelarea sanilor si chirurgia capului si gatului.

- Expansiunea tesuturilor: aceasta procedura stimuleaza organismul sa produca piele in exces, care va fi folosita pentru remodelarea sanilor, repararea scalpului sau pentru alte proceduri. Procedura consta in inserarea unui balonas sub tegument, determinand intinderea si cresterea pielii, asemanator cu expansiunea tegumentului la femeile insarcinate.

Efecte adverse frecvente

Efectele adverse depind de procedura folosita. Medicul specialist va expune pacientului efectele adverse care pot aparea.

Complicatii

Exista risc de infectie la nivelul locului inciziei.

Recuperare

Refacerea dupa acest tip de interventie dureaza cateva luni. Dupa externare, pacientul se va recupera la domiciliu. Este importanta respectarea indicatiilor medicului in ceea ce priveste prevenirea infectiilor si ingrijirea ranilor.

Rezultate

Rezultatele chirurgiei reparatorii dureaza intreaga viata. Ele ar putea fi afectate de modificarile normale determinate de procesul de imbatranire, dar modificarile structurale de baza vor ramane intacte.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

CBS Medcom Hospital
Tel: 0721936835
Timisoara, Strada Popa Sapca Nr.12

Medici

Dr. Chioibaș Raul
Estetica - CBS Medcom Hospital
Timisoara, 0721936835

Citeste si despre:

Ce indica formarea de cruste galbene la nivelul ranilor Bronsita acuta Recuperarea dupa angioplastie Imbunatatirea unei relatii cu un fost dependent Mentine-ti sistemul nervos sanatos cu solutii naturale! Durere sub coaste in partea dreapta? Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerea de ficat Diferente intre rezultatele testelor de anticorpi: “Unele doar confirma sau infirma prezenta anticorpilor, altele determina si concentratia” Mentinerea ficatului sanatos in lupta cu hepatita C Vitamina C, un complex natural pentru sanatatea copilului tau Ce sunt neutrofilele si care este rolul lor? Remedii naturale pentru calcaiele uscate Invata sa fii mai permisiv cu tine insuti
TEST PCR
REAL TIME PCR-COVID-19
rezultat in 24h
280
249 lei