OXALIPLATIN, liofilizant pentru solutie perfuzabila

Prospect

Publicat: 25 Februarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Liofilizant pentru solutie perfuzabila 50 mg, 100 mg; cutie x 1 fl.

Indicatii:
Tratament de prima linie al cancerului colorectal metastazat (asociat cu 5-fluorouracil si acid folinic).

Doze si recomandari:
Numai la adulti - 85 mg/m2 perf. intravenos, in timp de 2-6 ore, repetat la 2 sapt. Perfuzia de oxaliplatina o va preceda intotdeauna pe cea de 5-fluorouracil. in cazul unei extravazari, administrarea se intrerupe imediat.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oxaliplatina, mielosupresie anterioara primei cure de tratament, neuropatie senzitiva cu deficit functional, IR severa. Sarcina. Alaptare.

Atentionari:
Administrare numai sub supraveghere medicala. Afectarea functiei renale. Manifestari alergice la alti compusi ai platinei. monitorizarea neurotoxicitatii, in special in cazul asocierii cu alte medicamente neurotoxice, cu reducerea dozajului de la 85 la 65 mg/m2. in caz de diaree grava sau neutropenie (neutrofile < 1,5 x 109/l/mm) sau trombocitopenie (trombocite < 50 x 109/l), in afara reducerii dozei uzuale de 5-fluorouracil, este necesara si reducerea cu 25% a dozei de oxaliplatina. Hemograma se va repeta inaintea fiecarei n si cure.

Reactii adverse:
In monoterapie (130 mg/m2, la 3 sapt.) are o toxicitate hematologica redusa. Asociat cu 5-fluorouracil si acid folinic creste incidenta aparitiei neutropeniei si trombocitopeniei. greata, varsaturi si diaree putin severe. cresterea enzimelor hepatice. Toxicitate neurologica frecventa: neuropatie periferica senzitiva cu disestezie si/sau parestezie a extremitatilor. Aparitia durerilor si/sau a deficitului functional necesita scaderea dozei sau chiar intreruperea trat. disestezie laringofaringiana acuta in timpul perfuziei, accentuata de frig, dar usor reversibila. Rar reactii alergice. Foarte rar ototoxicitate, scaderea acuitatii vizuale, anomalii ale functiei renale, alopecie, inflamatii locale.

Citeste si despre:

Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie Peritonita bacteriana spontana Cerinte minime de securitate si sanatate referitoare la asistenta medicala la bordul navelor Prevenirea si tratarea problemelor de sensibilitate dentara Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Peelingul chimic Primul ajutor in cazul febrei la copii Tratamentul febrei la copii Sangele in scaun - hemoragiile digestive Hemoragia diverticulara
Cere sfatul medicului ×