Onbrez Breezhaler

Prospect

Publicat: 15 Martie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Onbrez Breezhaler se utilizeaza pentru a mentine deschise caile respiratorii la adultii cu boala pulmonara obstructiva cronica (bpoc). BPOC este o boala cronica in care caile respiratorii si sacii pulmonari sunt afectati sau blocati, determinand dificultatea de inspirare si expirare a aerului. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Doze si mod de administrare
Capsulele de Onbrez Breezhaler se utilizeaza numai cu ajutorul unui inhalator Onbrez Breezhaler si nu trebuie inghitite. Pentru a lua o doza, pacientul introduce o capsula in inhalator si inhaleaza pulberea pe gura. Doza recomandata este o capsula de 150 micrograme o data pe zi la aceeai ora. Se poate utiliza o capsula de 300 micrograme in cazuri de bpoc severa, dar numai la indicatia medicului.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Onbrez Breezhaler, indacaterolul, este un agonist al receptorilor beta-2 adrenergici. Aceasta actioneaza prin legarea de receptorii beta-2 care se gasesc in celulele musculare ale multor organe, determinand relaxarea muschilor. Atunci cand Onbrez Breezhaler este inhalat, indacaterolul ajunge la receptorii din caile respiratorii si ii activeaza. Aceasta determina relaxarea muschilor cailor respiratorii, contribuind la mentinerea cailor respiratorii deschise si permitandu-i pacientului sa respire mai usor.

Compozitie
Onbrez Breezhaler este un medicament care contine substanta activa indacaterol. Este disponibil sub forma de capsule care contin pulbere de inhalat (150 si 300 micrograme).

Contraindicatii
Onbrez Breezhaler nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la indacaterol, lactoza sau la oricare alt ingredient al acestui medicament.

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Onbrez Breezhaler sunt nazofaringita (inflamarea nasului si a gatului), infectiile tractului respirator superior (raceli), sinuzita (inflamatia sinusurilor), diabetul zaharat si hiperglicemia (valori ridicate ale glucozei in sange), durerile de cap, boala cardiaca ischemica (boala a inimii provocata de irigarea insuficienta cu sange), tusea, durerile faringolaringiene (de gat), rinoreea (secretii nazale abundente), congestia aparatului respirator (cai respiratorii blocate), spasme musculare (crampe), edemele periferice (umflaturi, in special ale gleznelor si picioarelor). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Onbrez Breezhaler, a se consulta prospectul.

Citeste si despre:

Gripa: Ghid complet pentru preventie, diagnostic si tratament Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor Legatura intre disfunctiile tiroidiene si tulburarile depresive si anxioase Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii Medicina tintita: generalitati, istoric si perspective Cancerul pulmonar non-microcelular: abordari terapeutice si strategii personalizate Osteoporoza si rolul hormonilor in sanatatea osoasa Menopauza si terapia de substitutie hormonala: benefici si riscuri Tulburarile de crestere la copii: terapiile hormonale si provocarile etice