OFLOXACIN, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Ofloxacin este indicat in tratamentul infectiilor acute, cronice, sau recurente ale tractului respirator inferior (provocate de Staph. aureus, H. inluenzae, E coli, klebsiella pneumonia etc), infectii ale pielii si ale tesutului moale (provocate de E coli, Klebs. pneumonia, enterobacter, Pr. mirabilis, Pr. vulgaris) infectii ale oaselor si articulatiilor (provocate de Staph. aureus, Ps. aeruginosa rezistent la meticilina etc), in infectii ale tractului urinar inferior si ale rinichilor (provocate de e. coli, Klebs. pneumonia, proteus), infectii ale aparatului genital si ale uretrei, cauzate de microorganisme ce se transmit genital (prostatita, uretrita genitala, uretrita provocate de chlamidia trachomatis, Ureoplasma urealyticum), infectii ale abdomenului si ale pelvisului minor, infectii intestinale si alte infectii (stare septica, microbemie, provocate de microorganisme stafilococice rezistente la meticilina si la microorganismele gram(-) rezistente.

Doze si mod de administrare
Infectii ale tractului respirator, ale pielii si tesutului moale, ale oaselor si articulatiilor, ale abdomenului, ale intestinelor si ale tractului urinar superior: 1 tableta de 2 ori pe zi. infectii ale tractului urinar inferior: 1/2 tableta de 2 ori pe zi. Doza poate fi marita la 1,5-2 tablete acoperite de doua ori pe zi in infectiile severe sau la raspunsul inadecvat al pacientului. Doza zilnica maxima o singura data pe zi este egala cu 400 mg. Pacientii cu functie renala redusa trebuie sa ia doze zilnice reduse, in functie de severitatea disfunctiei renale. Durata tratamentului depinde de raspunsul microorganismului infectios si de evolutia clinica a pacientului. Durata obisnuita este de 7-10 zile.

Compozitie
Fiecare comprimat contine 200 mg ofloxacin.

Contraindicatii
Ofloxacin este contraindicat la pacientii cu hiper-sensibilitate la ofloxacin sau cu epilepsie sau leziuni preexistente ale sistemului nervos central.

Masuri de precautie
Ofloxacin nu se va administra la copii si la femeile in perioada sarcinii sau lactatiei, deoarece inca nu a fost stabilita utilizarea sa sigura. Pacientii vor fi preveniti ca abilitatea de a sofa sau manipula aparatura va putea fi lezata.

Reactii adverse
Pot aparea dureri abdominale, tulburari digestive, anorexie, greata, voma, diaree, cefalgii, ameteli, tulburari ale somnului, reactii de hipersensibilitate. Rar pot sa apara si leucopenii, agranulocitoze, anemii, trombocitopenii, tulburari trecatoare ale functiei renale, mialgii, artralgii si reactii ale pielii cauzate de expunerea la soare.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Cu un pas inaintea menopauzei. Recomandarea specialistilor din Germania. Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa