NIDOFLOR, crema

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii

Intertrigo de natura microbiana, candidozica sau mixta, perionichii si dermite alergice de contact, microbiene sau candidiene.

Doze si mod de administrare

Se aplica de 2-3 ori pe zi un strat subtire de crema pe zona cutanata lezata masand usor regiunea pentru a favoriza patrunderea cremei.

Actiune terapeutica

Nistatina este un antibiotic fungistatic si fungicid, lipsit de activitate antibacteriana. Este activ fata de candida albicans, Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Histo-plasma capsulatum, unele blastomicete si Sporotrichum. In terapeutica se foloseste, in principal, impotriva candidozelor, curativ si profilactic. Neomicina este un antibiotic activ fata de diferite tulpini de germeni grampozitivi si gramnegativi: Staphylococus aureus (inclusiv tulpinile rezistente la alte antibiotice), streptococcus pneumoniae si pyogenes, escherichia coli, Klebsiella, haemophilus influenzae, Salmonella typhi, Shigella si mycobacterium tuberculosis (inclusiv tulpinile rezistente la streptomicina); este inconstant, activ fata de Proteus vulgaris, pseudomonas aeruginosa, spirochete, actinomicete si Entamoeba hystolytica. Nu are actiune antivirala. Triamcinolon acetonid este un glucocorticoid de sinteza pentru uz topic, cu actiune antiinflamatoare, antipruritica, antialergica. Normalizeaza procesul de keratinizare.

Compozitie

la 100 g de crema:

Nistatina 10.000.000 UI

Neomicina sulfat 0,382 g

Triamcinolon acetonid 0,100 g

Lanette N 16,000 g

Eutanol G 4,000 g

Glicerina 12,000 g

Nipagin 0,150 g

Nipasol 0,050 g

Apa demineralizata 63,988 g

Contraindicatii

Tuberculoza si virozele cutanate (inclusiv herpesul simplu, vaccina si varicele); cazurile de sensibilizare la oricare din componentele cremei.

Masuri de precautie

Daca, in cursul unor tratamente prelungite, se produce o suprainfectie cu germeni rezistenti la neomicina, se impune suprimarea aplicarii cremei si instituirea unei antibioterapii adecvate. La gravide nu se recomanda aplicarea cremei pe suprafete cutanate intinse, timp prea indelungat.

Citeste si despre:

Cremele de la A la Z Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top 5 secrete despre cremele antirid pe care trebuie sa le cunoasteti Cum sa gasiti crema hidratanta potrivita Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am stiut pana acum Impactul radiatiilor ultraviolete. Cum alegem si folosim corect cremele de protectie solara Crema de protectie solara - cum o alegem pe cea potrivita