Neoclarityn

Prospect

Publicat: 09 Martie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Neoclarityn este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate de 5 mg, liofilizat oral de 5 mg (comprimate dispersabile), comprimate orodispersabile de 2,5 mg si 5 mg (comprimate care se dizolva in gura), sirop de 0,5 mg/ml si solutie orala de 0,5 mg/ml.

Indicatii
Neoclarityn se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale provocata de o alergie, de exemplu, febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (o afectiune a pielii provocata de o alergie, cu simptome care includ senzatia de mancarime si papule urticariene). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de 5 mg o data pe zi. la copii, doza variaza in functie de varsta lor. Pentru copiii cu varsta intre un an si cinci ani, doza este de 1,25 mg o data pe zi, luata sub forma de 2,5 ml de sirop sau solutie orala. Pentru copiii cu varsta intre sase si 11 ani, doza este de 2,5 mg o data pe zi, luata fie sub forma de 5 ml de sirop sau solutie orala, fie sub forma de comprimat orodispersabil unic de 2,5 mg. Adultii si adolescentii pot folosi oricare dintre formele medicamentului. Neoclarityn se poate lua cu sau fara alimente.
Actiune terapeutica
Desloratadina, substanta activa din Neoclarityn, este un antihistaminic. Acesta blocheaza receptorii pe care se fixeaza de obicei histamina, o substanta din organism care provoaca simptome alergice. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu isi poate face efectul, ceea ce determina o reducere a simptomelor alergice.
Contraindicatii
Neoclarityn nu se administreaza persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.
Reactii adverse
In cazul adultilor si adolescentilor, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala 1,2%), uscaciunea gurii (0,8%) si durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) si insomnia (dificultatea de a dormi; 2,3%). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Neoclarityn, a se consulta prospectul.

Citeste si despre:

Rejuvenarea pielii cu laser CO2 Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice Abordarea acneei in sarcina Ai menstruatii neregulate si par in exces? Afla care este afectiunea de care suferi Miocardita, inflamatia muschiului inimii Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer
Cere sfatul medicului ×