MYO RELAXIN, fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Indicatii:
Ca medicatie adjuvanta a anesteziei generale, pentru a usura intubatia traheala, ventilatie mecanica si in multe interventii chirurgicale sau obstetricale; pentru reducerea intensitatii contractiilor musculare in cadrul convulsoterapiei farmacologice sau electrice.

Contraindicatii:
Suxametoniul este contraindicat in caz de plagi oculare, hipertermie maligna in antecedente, deficit congenital de colinesteraza plasmatica, hiperkaliemie, arsuri intinse si politraumatisme, denervari intinse recente - tetraplegie, distrofie musculara Duchenne, tetanos (risc de hiperkaliemie periculoasa), miotonie, miastenie grava in stadiu avansat (favorizeaza transformarea blocului neuro-muscular depolarizant in bloc antidepolarizant); prudenta sau se evita in caz de boli hepatice grave, anemie marcata, malnutritie, deshidratare si atunci cand bolnavul este supus la modificari termice. Ca si alte curarizante, suxametoniul se administreaza numai de catre anestezist, sub supraveghere stricta, avand la dispozitie mijloace de intubare traheala, administrare de oxigen si asistare a respiratiei. Nu se injecteaza dupa curarizante antidepolarizante (antagonism); nu se administreaza concomitent cu neostigmina sau alte anticolinesterazice, procaina, procainamida (inhiba metabolizarea curarizantului); efectul suxametoniului poate fi crescut sau prelungit prin antibiotice aminoglicozidice, chinina, chinidina, citostatice (ciclofosfamida, mercaptopurina etc.), amfotericina B.

Reactii adverse:
Frecvent dureri musculare postoperator; hiperkaliemie (marcata la bolnavii cu arsuri sau politraumatizati); uneori regurgitatii, tahicardie sau bradicardie, aritmii, hipertensiune sau hipotensiune arteriala, salivatie, cresterea presiunii intraoculare, reactii alergice (foarte rar soc anafilactic), hipertermie maligna; posibilitate de apnee prelungita.

Compozitie:
Fiole continand suxametoniu hidrobromhidr. 100 mg, sub forma de pulbere pentru prepararea de solutie injectabila

Actiune:
Curarizant depolarizant cu efect de scurta durata (este repede hidrolizat de colinesteraza plasmatica); efectul se instaleaza la circa 1 minut de la injectarea intravenoasa si se mentine 3-10 minute (in functie de doza); paralizia poate fi precedata de fasciculatii musculare.

Administrare:
in injectie intravenoasa, la adult 20-80 mg (in functie de efectul dorit si reactivitatea individuala); perfuzie intravenoasa (pentru efect prelungit) cu solutie 0,1-0,2%, cate 2,5-4 mg/min (la adult); la copii se poate injecta intramuscular, pana la 2,5 mg/kg (fara a depasi 150 mg).

Citeste si despre:

Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Betablocante adrenergice Vaccinarea antigripala Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Cauze imunologice de infertilitate Suplimentele nutritionale Fentanil Blocante ale canalelor de calciu Antibiograma si autovaccinul
Cere sfatul medicului ×