MYDRUM, sol. oft.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Indicatii:
Picaturile pentru ochi Mydrum sunt indicate in diagnosticare pentru determinarea obiectiva a refractiei ochiului precum pentru dilatatia pupilei in scop diagnostic.

Contraindicatii:
Este interzis a se folosi picaturile pentru ochi Mydrum in cazuri de glaucom primar, mai ales in caz de glaucom primar acut (glaucom cu cresterea tensiunii intraoculare din cauza ingustarii unghiului camerei oculare) si in caz de rinita seaca. in afara de aceasta picaturile pentru ochi Mydrum nu se vor folosi in caz ca s-a mai constatat o alergie fata de substanta activa "tropicamid" sau fata de alte derivate ale acidului "tropa".

Precautii:
Picaturile pentru ochi Mydrum se folosesc cu deosebita precautie in cazurile de: tahicardie (functiune mult accelerata a inimii), insuficienta cardiaca (slabiciune a muschiului cardiac), tireotoxicoza (hiperfunctiune a tiroidei cu tablou clinic grav, toxic); stenoze mecanice (stramturi) ale tractului gastro-intestinal, ileus paralitic (ocluzie intestinala), megacolon toxic (dilatare patologica a unei portiuni din intestinul gros); miastenie grava (obosire patologica pronuntata a unor grupuri de muschi); hiperfunctiune tiroidiana; edem pulmonar acut; toxicoza gravidica (boala a gravidei declansata de graviditate sau boala favorizata de graviditate); boli obstructive (de astupare) ale cailor urinare; pacienti cu sindromul Down (mongoloism). in caz de glaucom cronic simplex folosirea medicamentului este indicat doar comparand strict utilitatea si riscul, deoarece prin administrarea picaturilor pentru ochi Mydrum la glaucomul cronic simplex se poate provoca cresterea tensiunii intraoculare. Pacienti cu unghiul deschis al camerei care prezinta o crestere semnificativa a tensiunii intraoculare in urma administrarii unui preparat cicloplegic (medicament pentru tratarea paraliziei de acomodare a ochiului), acesti pacienti sunt suspecti de a suferi de glaucom simplex cronic latent (ascuns). Este necesar a se tine sub control tensiunea intraoculara, mai ales in caz de aplicatie repetata. A nu se purta lentile de contact (lentile moi) in timpul tratamentului cu aceste picaturi pentru ochi. Pastrati medicamentul astfel ca sa feriti copiii! Alte masuri de precautie in folosirea picaturilor pentru ochi Mydrum sunt enumerate la punctele "Contraindicatii" si la "Efecte secundare". Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule: Dupa administrarea picaturilor pentru ochi Mydrum trebuie sa va asteptati la tulburari in acomodare si la o sensibilitate crescuta a diafragmei din cauza dilatarii pupilei. Astfel, capacitatea de a participa activ in circulatia rutiera si capacitatea de a lucra la masini este diminuata. in afara de aceasta nu se pot exclude in cazuri particulare anumite efecte sistemice, de ex. ameteala, sau efecte asupra sistemului cardio-vascular. Sarcina si alaptare: Nu posedam date in legatura cu riscuri potentiale in aplicarea de "tropicamid" la ochi. De aceea nu este indicat a se folosi medicamentul in timpul graviditatii si alaptarii, deoarece nu se pot exclude la mama cat si la copil efecte secundare (nedorite), de ex. de natura cardio-vasculara (referitoare la inima si la vasele sanguine). La sugari, in special la cei nascuti prematur, precum la copii mici cat si la adulti peste 65 de ani este indicat a se doza picaturile Mydrum cu deosebita precautie.

Reactii adverse:
La folosirea picaturilor pentru ochi Mydrum pot aparea la ochi urmatoarele efecte nedorite: usturare a ochiului, tulburari de acomodare, cresterea tensiunii oculare, mai ales la persoane predispuse in acest sens, declansarea unei crize de glaucom, ocazional dermatita de contact; intr-un caz singular s-a constatat o alergie crucisata cu scopolamina. Dupa aplicarea la ochi nu se pot exclude efecte secundare sistemice, cum ar fi uscarea gurii, inrosire si uscare a pielii, temperatura ridicata, blocarea urinii, efecte cardio-vasculare (privind inima si vasele sanguine), ca de ex. bradicardie (incetinirea ritmului batailor inimii). in unele cazuri poate aparea obnubilare. intr-un caz singular referitor la un copil de cinci ani, dupa administrarea de picaturi care contin "tropicamid", s-au relatat urmatoarele: o reactie acuta de hipersensibilitate cu rigiditate musculara, contractie tetaniforma in regiunea musculaturii spinale, paloare si cianoza (colorare albastra a pielii si a conjunctivelor). La copii, in special la copii mici si la sugari, precum la persoane mai in varsta pot aparea mai usor efecte nedorite. Dupa aplicarea picaturilor pentru ochi Mydrum la nascuti prematur pot aparea bradicardie (ritm incetinit a batailor inimii), precum dereglari in urinare si defecare. Daca observati la Dvs. efecte nedorite, necuprinse in prospect, rugam sa le comunicati medicului sau farmacistului Dvs.

Compozitie:
1 ml de solutie apoasa contine: componenta activa din punct de vedere farmaceutic tropicamid 5,0 mg. Componenta activa: clorura de benzalconiu 1,0 mg ca substanta de conservare. Alte componente: fosfat de sodiu monohidrogen-dodecahidrat, fosfat de sodiu dihidrogen-dihidrat, apa pentru administrare prin injectie. Picaturi pentru ochi; sticluta cu picator 1 x 10 ml. Substanta midriatica, cicloplegica.

Administrare:
Indicatiile de mai jos au valabilitate pentru cazul ca medicul Dvs. nu v-a prescris picaturile pentru ochi Mydrum in alt fel. Va rugam sa respectati prescriptiile de folosire, deoarece altfel picaturile Mydrum nu-si fac efectul! Pentru a obtine o dilatatie a pupilei in scop diagnostic se picura 1 strop (una picatura) din medicamentul pentru ochi Mydrum (0,146 mg de substanta activa/picatura) in sacul conjunctival. in scopul provocarii unei paralizii de acomodare se administreaza 6 picaturi din medicamentul pentru ochi Mydrum - sau mai mult - in sacul conjunctival in intervale de 6 pana la 12 minute. La nascuti prematur s-au putut observa in unele cazuri efecte sistemice anticolinergice din cauza "tropicamidei" (de ex. dereglari de urinare si defecare sau bradicardie (incetinirea batailor inimii), efecte care se agraveaza la aplicare repetata. Prin diluare (1:1) aceste efecte nedorite au putut fi omise fara a se micsora eficacitatea. Cand si cum puteti folosi picaturile Mydrum ? Sticluta este sigilata. inainte de prima folosire inchideti bine capacul de inchidere in sensul drept. in capac exista un ac care perforeaza sticluta. Acum puteti sa deschideti sticluta in mod obisnuit in sens stang. Trageti pleoapa inferioara putin in jos. Tineti sticluta cu deschizatura in jos. Strangeti cu grija sticluta pana cand picura un strop in pleoapa inferioara trasa in jos. inchideti ochiul pentru un moment pentru ca picatura sa se imprastie bine. Dupa folosire inchideti sticluta din nou pentru a se feri de impuritati. Sticluta inceputa nu se va folosi mai mult de 6 saptamani dupa deschidere. Durata aplicarii picaturilor Mydrum depinde de scopul terapeutic si se va stabili in mod individual de catre medic.

Citeste si despre:

Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Poluarea - consecinte medicale Blastomicoza Metilmercurul si sarcina Infectii cu Mycoplasma si Ureaplasma Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Patologie traumatica - plagi si contuzii Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste Metode sigure de pastrare a igienei bucale pentru bebelusi Durerile de calcai – cauze si tratament nechirurgical Artroplastia de sold