Tensiune oculara

Presiune care domneste in interiorul globului ocular. tensiunea oculara este masurata, in principal, cu ajutorul unui aparat numit tonometru cu aplanatie, care se apasa pe ochi. tensiunea este evaluata in milimetri coloana de mercur; valoarea sa normala este intre 10 si 20 milimetri de mercur.

Patologie
- cresterea tensiunii intraoculare, caracteristica glaucomului, poate fi cauzata de modificarea unghiului iridocomean, care impiedica umoarea apoasa sa fie evacuata.
- Micsorarea tensiunii oculare sau hipotomia este, in principal, simptomul unei uveite. Aceasta micsorare a tensiunii oculare se manifesta prin dureri.

Tratament - Tratamentul tensiunii oculare este cel al cauzei.

Citeste si despre:

Legatura dintre tensiunea oculara si riscul de glaucom Hipertensiunea oculara Melanomul ocular Edemul papilar ocular - ce este si cum il tratam Glaucomul - Afectarea oculara progresiva poate fi prevenita! Hipermetropia - cauze, simptome, tratament Administrarea medicatiei antihipertensive in mod corect Relaxarea musculara progresiva 9 informatii fascinante despre lacrimi Cum iti dai seama ca ai nevoie de ochelari?
Cere sfatul medicului ×