EPICOCILLIN, capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Fiecare flacon injectabil respectiv fiecare capsula contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune terapeutica
Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient in tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, e. coli, Proteusmirabilis, Streptococus faecalis, salmonella, Shigella si a mai multor germeni.
Indicatii
Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat in tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite) - chiar in conditiile in care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este in crestere; infectiile tractului urinar cauzate de e. coli, P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol; infectii biliare (realizeaza concentratii mari in bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli, Salmonella, Shigella.
Mod de administrare
Intramuscular pana la 3 g/zi, fractionat;
Intravenos lent in decursul a 3-4 minute sau in perfuzie;
Intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular in doza de 500 mg/zi;
Intratecal in meningite in urmatoarele doze:
- copii pana la 2 ani 5-10 mg/zi;
- copii intre 2-10 ani 10-20 mg/zi;
- adulti 20-40 mg/zi.
Contraindicatii
Epicocillin este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala.

Reactii adverse
Reactii alergice cutanate (urticarie, maculo-papule); diaree, greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice in cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul