CORDARONE, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Cordarone si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Acest medicament este recomandat pentru tratamentul anumitor tulburari de ritm cardiac.

Mod de administrare

Comprimatul Cordarone este divizabil si este usor de recunoscut, datorita celor doua sigle gravate pe cele doua fete ale sale. Daca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa luati o jumatate de comprimat (o data sau de mai multe ori pe zi), pentru a rupe comprimatul in doua asezati-l pe o suprafata dura, astfel incat sa il presati cu degetul mare pe fata plata. Jumatatile de comprimat pot fi identificate dupa siglele gravate (nu exista risc de confuzie).
Doze: Doza uzuala difera foarte mult de la o persoanala alta. In toate cazurile, trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului si sa nu modificati dozele fara sfatul medicului dumneavoastra.
Mod si cale de administrare: Acest medicament se administreaza pe cale orala, inaintea mesei, in timpul mesei sau intre mese. Proprietatile comprimatelor nu sunt afectate, daca le sfaramati.

Supravegherea tratamentului: in timpul tratamentului cu acest medicament trebuie sa va supuneti unei supravegheri medicale regulate; aceasta poate include analize sanguine.
Daca ati uitat sa luati o doza: Omiterea ocazionala a unei doze nu va expune nici unui risc deosebit.

Cat sa utilizati din Cordarone 200 mg

Luati intotdeauna Cordarone 200 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala difera foarte mult de la o persoana la alta. De obicei, dozele recomandate sunt: - doza de incarcare: 3 comprimate Cordarone 200 mg (600 mg clorhidrat de amiodarona) pe zi, timp de 8 10 zile; - doza de intretinere: comprimat pana la 2 comprimate Cordarone 200 mg (100 400 mg clorhidrat de amiodarona) pe zi. Cand si cat de des trebuie utilizat Cordarone 200 mg in toate cazurile, trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului si sa nu modificati dozele fara sfatul medicului dumneavoastra. Comprimatele se administreaza inainte de masa, in timpul mesei sau dupa masa.

Proprietatile comprimatelor nu sunt afectate daca le sfaramati. Utilizarea la copii si adolescenti Exista doar date limitate privind eficacitatea si siguranta la copii si adolescenti. Medicul dumneavoastra va decide care este doza adecvata.

Daca ati utilizat mai mult Cordarone 200 mg decat trebuie

Daca ati luat mai mult decat trebuie din acest medicament, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat departament de urgenta. Daca ati uitat sa utilizati Cordarone 200 mg Omiterea ocazionala a unei doze nu va expune niciunui risc deosebit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca incetati sa luati Cordarone 200 mg Nu trebuie sa intrerupeti tratamentul fara recomandarea medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: alergie cunoscuta la iod, afectiune prezenta a glandei tiroide, sarcina sau alaptare (vezi Sarcina si alaptare), ritm cardiac foarte redus, asociere cu medicamente care ar putea induce tulburari de ritm cardiac (vezi interactiuni medicamentoase si alte interactiuni). De aceea, trebuie sa semnalati medicului orice afectiune de care suferiti sau ati suferit anterior.

Precautii

Evitati expunerea la soare pe toata durata tratamentului, pentru a preveni aparitia unei reactii de tiperitemsolar. Acest medicament trebuie utilizat cu prudenta si sub supraveghere medicala, daca au existat afectiuni tiroidiene in familia dvs. sau daca suferiti chiar dvs. de o maladie tiroidiana. Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului.

Sarcina si alaptarea

Cu exceptia unor cazuri rare, acest medicament este contraindicat in timpul sarcinii. Trebuie sa il preveniti pe medicul dumneavoastra, daca sunteti insarcinata. Alaptarea este contraindicata in timpul tratamentului cu acest medicament, deoarece amiodarona trece in laptele matern.

Din cauza continutului de iod, acest medicament este contraindicat in timpul sarcinii. Alaptarea este contraindicata in timpul tratamentului cu acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Cordarone 200 mg Comprimatele de Cordarone 200 mg contin lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Ca orice medicament activ, Cordarone poate avea, la anumiti pacienti, unele efecte adverse. Trebuie sa ii semnalati medicului dvs. aparitia urmatoarelor efectele neplacute, deoarece numai el va va indica daca trebuie sa continuati tratamentul sau sa il intrerupeti.
Reactii cutanate la soare sau, mai rar, coloratie gri a pielii.
Tulburari tiroidiene: cresterea activitatii tiroidiene (slabire, diaree) sau, dimpotriva, reducerea acestei activitati (crestere in greutate, oboseala).
Tulburari respiratorii: tuse, respiratie dificila, febra.
Efecte oculare: cel mai adesea, fara manifestari clinice (depozite corneene relevate prin examinare oftalmologica); rar, senzatie de ceata sau halouri colorate in jurul obiectelor si, in cazuri foarte rare, reducerea acuitatii vizuale.
Efecte asupra ritmului cardiac: scaderea exagerata a ritmului cardiac sau reaparitia unui ritm cardiac rapid.
Tulburari hepatice: cresterea enzimelor hepatice (transaminazelor) sau, mult mai rar, hepatita insotita de icter.
Tulburari neurologice: rare, de obicei, o afectare a nervilor membrelor inferioare, tradusa prin dureri de picioare; in cazuri foarte rare, tremuraturi, cosmaruri, tulburari de mers, hipertensiune intracraniana benigna (presiune crescuta anormal in interiorul craniului).
Diverse: tulburari digestive (greata, varsaturi, tulburari ale gustului), cel mai adesea la initierea tratamentului; foarte rar, dureri la nivelul testiculelor, scaderea numarului de trombocite, tulburare moderata a functiei renale.

Cum se pastreaza Cordarone

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius, in ambalajul original. Nu utilizati Cordarone 200 mg dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este: clorhidrat de amiodarona. Fiecare comprimat contine clorhidrat de amiodarona 200 mg. - Celelalte componente sunt: amidon de porumb, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, povidona K 90 F, dioxid de siliciu coloidal.

Ambalaj

Comprimatele Cordarone 200 mg sunt albe sau slab crem, rotunde, cu linie mediana de diviziune si au inscriptionat pe o fata un simbol in forma de inima si numarul 200.

Comprimatul poate fi divizat in doua doze egale. Ele sunt ambalate in blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate, in cutii din carton cu 30 de comprimate.

Fabricant

Sanofi Winthrop Industrie
1, rue de la Vierge, Ambares et Lagrave
33565 Carbon Blanc Cedex
Franta

Chinoin Private Co. Ltd.
Levai u. 5, 2112 Veresegyhaz
Ungaria

Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2016.

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Cum putem preveni obezitatea? Iata ce dieta putem adopta pentru beneficii pe termen lung Ce trebuie sa stii despre cancerul de prostata: cauze, simptome, variante de tratament Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii
Cere sfatul medicului ×