ADCIRCA, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 13 Octombrie 2016 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este ADCIRCA si pentru ce se utilizeaza

ADCIRCA este folosit pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare la adulti.

ADCIRCA face parte din grupul de medicamente numite inhibitori de fosfodiesteraza tip 5 care actioneaza ajutand vasele de sange din jurul plamanilor sa se relaxeze, imbunatatind circulatia sangelui la nivelul plamanilor. Rezultatul este imbunatatirea capacitatii de a face activitati fizice.

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

ADCIRCA este disponibil sub forma de comprimate de 20 mg. Doza uzuala este de doua comprimate de 20 mg administrate o data pe zi. Trebuie sa luati ambele comprimate in acelasi timp, unul dupa celalalt. Daca aveti o problema usoara sau moderata la ficat sau rinichi, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa luati doar un comprimat de 20 mg pe zi.

Inghititi comprimatul intreg, cu putina apa. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente.

Daca luati mai mult ADCIRCA decat trebuie: spuneti medicului dumneavoastra sau duceti-va imediat la spital, luand medicamentul sau cutia acestuia cu dumneavoastra. Puteti sa prezentati oricare dintre reactiile adverse descrise la pct. 4.

Daca uitati sa luati ADCIRCA: luati doza de indata ce v-ati amintit daca aceasta se intampla in primele 8 ore de la momentul la care trebuia sa va luati doza. NU luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Nu incetati sa luati comprimatele, decat la recomandarea medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu luati ADCIRCA daca:

Inainte sa luati ADCIRCA, adresati-va medicului dumneavoastra

Inainte de a lua ADCIRCA, spuneti medicului dumneavoastra daca aveti:

Daca aveti brusc o scadere sau pierdere a vederii, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Copii si adolescenti

ADCIRCA nu este destinat utilizarii de catre copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Interactiuni medicamentoase
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

NU luati aceste comprimate daca faceti deja tratament cu nitrati.

Unele medicamente pot fi afectate de ADCIRCA sau ele pot influenta cat de bine va actiona ADCIRCA. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati deja:

ADCIRCA impreuna cu alcool
Consumul de alcool etilic poate determina scaderea temporara a tensiunii dumneavoastra arteriale. Daca ati luat sau aveti in plan sa luati ADCIRCA, evitati consumul excesiv de alcool etilic (mai mult de 5 unitati de alcool etilic), deoarece poate creste riscul de aparitie al ametelilor atunci cand va ridicati in picioare din pozitia sezanda.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa luati ADCIRCA daca sunteti gravida, decat daca este strict necesar si dupa ce discutati cu medicul dumneavoastra.

Nu trebuie sa luati acest medicament in timp ce alaptati deoarece nu se cunoaste daca medicamentul ajunge in lapte. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament pe parcursul sarcinii sau al alaptarii.

In urma administrarii la caini, s-a observat diminuarea formarii spermei in testicule. Scaderea concentratiei spermei a fost observata si la unii barbati. Este putin probabil ca aceste efecte sa determine pierderea capacitatii de reproducere.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

S-au raportat ameteli. Verificati cu atentie cum reactionati la aceste medicamente inainte de a conduce vehicule sau de a folosi orice utilaje.

ADCIRCA contine lactoza
Daca stiti ca aveti o intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati pe medicul dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. in mod normal, aceste reactii adverse sunt de natura usoara pana la moderata.

Daca manifestati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, incetati sa mai luati medicamentul si adresati-va imediat medicului:

Urmatoarele reactii adverse au fost foarte frecvent raportate la pacientii care utilizeaza ADCIRCA (pot aparea la mai mult de 1 din 10 pacienti): dureri de cap, inrosire a fetei, congestie nazala si a sinusurilor (nas infundat), greata, indigestie (incluzand dureri abdominale sau senzatie de disconfort abdominal), dureri musculare, dureri de spate si dureri ale extremitatilor (incluzand senzatie de disconfort la nivelul extremitatilor).

Alte reactii adverse au fost raportate:

Frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10): vedere incetosata, tensiune arteriala scazuta, sangerari nazale, varsaturi, sangerari uterine crescute sau anormale, reactii alergice (incluzand eruptii pe piele), umflarea fetei, reflux acid din stomac, migrena , batai neregulate ale inimii si lesin.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100): crize convulsive, pierderea temporara a memoriei, urticarie, transpiratii excesive, sangerare la nivelul penisului, prezenta sangelui in lichidul seminal si/sau urina, tensiune arteriala crescuta, batai rapide ale inimii, moarte subita de origine cardiaca si tiuit in urechi .

Inhibitorii PDE5 sunt de asemenea utilizati in tratamentul disfunctiei erectile la barbati. Au fost raportate unele reactii adverse rare: scaderea sau pierderea partiala, temporara sau permanenta a vederii la un ochi sau la ambii ochi si reactie alergica severa care provoaca umflarea fetei sau gatului. De asemenea, a fost raportata scaderea brusca sau pierderea auzului.

Unele reactii adverse au fost raportate la barbatii care luau tadalafil pentru tratamentul disfunctiei erectile. Acest reactii adverse nu au fost intalnite pe parcursul studiilor clinice pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare si, ca urmare, frecventa lor este necunoscuta: umflarea pleoapelor, dureri oculare, ochi rosii, infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Majoritatea pacientilor la care s-au raportat frecventa cardiaca crescuta, batai neregulate ale inimii, infarct miocardic, accident vascular cerebral si moarte de origine cardiaca aveau probleme cardiace inainte de a lua tadalafil. Nu este posibil sa se determine daca aceste evenimente au fost legate direct de utilizarea tadalafil.

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Cum se pastreaza ADCIRCA

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. A nu se pastra la temperaturi peste 30 grade C.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substanta activa este tadalafil. Fiecare comprimat contine tadalafil 20 mg. Celelalte componente sunt:

Nucleu: lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, hidroxipropilceluloza, celuloza microcristalina, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu.

Film: lactoza monohidrat, hidroxipropilmetilceluloza, triacetina, dioxid de titan (E171), oxid galben de fier (E172), oxid rosu de fier (E172), talc.

Ambalaj
ADCIRCA 20 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate, de culoare portocalie, in forma de migdale si sunt inscriptionate cu 4467 pe una din fete.

ADCIRCA 20 mg este disponibil in cutii cu blistere care contin cate 28 sau 56 comprimate.

Fabricantul
Lilly S.A., Avda. de la Industria 30, 28108 Alcobendas, Madrid, Spania.

Citeste si despre:

Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare O noua generatie de lentile fotocromice Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete
Cere sfatul medicului ×