Actinoreticuloza

Dermatoza cronica a adultului, cauzata de o hipersensibilitatc a pielii la lumina.
Actinoreticuloza afecteaza indeosebi barbatii trecuti de 50 ani. Ea pare sa fie cauzata de asocierea unui teren alergic familial si personal cu o fotosensibilizare. leziunile, foarte pruriginoase, predomina pe zonele expuse la lumina. De la simple placi eczematiforme rosii si descuamante, ele se transforma la capatul a catorva luni sau ani in papule mari care pot sa se intinda pe zonele protejate de lumina si, in final, sa se intinda pe tot corpul.
Singurul tratament este corticouvaterapia (tratament care asociaza corticosteroizii cu radiatiile ultraviolete A). Masurile de protectie fata de lumina sunt indispensabile.

Citeste si despre:

Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor Manifestarile neoplazice, primele semne ale cancerului Efectul consumului de energizante asupra inimii
Cere sfatul medicului ×