Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta
Ce este glutenul glutenul, o proteina gasita in cereale precum graul, ovazul, orzul, secara si are rolul principal de a lega ingredientele, contribuind astfel la cresterea aluatului pentru paine. Desi nu este bogat in valori nutritive, glutenul este esential in panificatie. Boala celiaca...
Generalitati glutenul este o combinatie biochimica din clasa proteinelor, sau mai precis in cereale se gaseste sub forma de prolamina si glutelina. Glutelina se regaseste in grau sub forma de glutenina, in orz ca si hordenina, in ovaz ca si avenalina, in orez ca si oricenina, in secara...
Generalitati glutenul este o proteina care se gaseste in general in grau, ovaz, paste sau secara. Aceasta afectiune este din ce in ce mai frecventa, insa de cele mai multe ori ea nu este diagnosticata. Potrivit studiilor, peste 85% din persoanele care sufera de intoleranta la gluten nu...
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Datele statistice arata ca 1% din populatia globului sufera de boala celiaca, aceasta fiind tradusa si prin alergia la gluten. Exista insa si persoane care au o sensibilitate ridicata la aceasta substanta din cereale, sensibilitate numita intoleranta la gluten. glutenul insa...
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Ce este boala celiaca Boala celiaca este o afectiune autoimuna inflamatorie a intestinului subtire, care poate prezenta si manifestari sistemice dintre cele mai diverse. Apare la persoanele susceptibile genetic, aproximativ 1% din populatia Europei si a Statelor Unite, ca urmare a raspunsului...
Dr. Alexandru Gabriel Berescu
Medic rezident Oncologie medicala
Ce este intoleranta la gluten Intoleranta la gluten mai este cunoscuta si ca boala celiaca. Aceasta este o afectiune mediata imun, inflamatorie, a intestinului subtire, determinata de sensibilitatea la glutenul din alimente si proteine similare acestuia. Cum se manifesta Multe persoane...
Generalitati Exista numeroase surse alimentare de gluten, unele dintre ele ascunse sau neasteptate, iar acest lucru poate fi deosebit de periculos pentru persoanele care sufera de boala celiaca (enteropatia glutenica). Aceasta boala autoimuna este caracterizata de aparitia mai multor...
Generalitati glutenul este o proteina care se gaseste in componenta boabelor de grau, orez sau secara. Multi oameni apreciaza glutenul intrucat acesta ofera o consistenta si gust special alimentelor: pizza devine mai elastica, painea are textura spongioasa iar supele si sosurile pot fi mai...
Generalitati Preocuparea din ultimele decenii in ceea ce priveste adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos si a unei alimentatii cat mai naturale s-a facut tot mai simtita si in Romania actuala. Romanii isi schimba, incet dar sigur, obiceiurile alimentare si imbratiseaza cu draga inima...
Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. Leziunile provocate...
Dietele bazate pe alimente fara gluten reprezinta o necesitate pentru aproximativ doua milioane de americani diagnosticati cu boala celiaca. Pentru ei, consumul de gluten poate declansa un raspuns imun la intestinul subtire si poate duce la slabirea capacitatii acestuia de a absorbi...
Generalitati Dieta fara gluten este regimul alimentar care trebuie urmat de persoanele diagnosticate cu boala celiaca sau de cele cu alergii la gluten. Boala celiaca este o conditie autoimuna caracterizata prin impiedicarea absorbtiei nutrientilor de catre intestinul subtire. glutenul este...
Generalitati glutenul este o substanta care contine mai multe componente proteice. Acesta este cel mai adesea intalnit in boabele de grau, dar si in alte cereale, cum ar fi orzul si secara. glutenul este utilizat intr-o varietate de produse de patiserie si alte alimente, pentru textura pe...
Generalitati Problemele digestive, precum balonarea, durerile si arsurile stomacale sunt cauzate de gluten si fructan. Ambele pot fi benefice, dar si nocive organismului nostru. Medicii recomanda consumarea moderata a alimentelor care contin atat gluten, cat si fructan. Credeti ca aveti...
Generalitati Boala celiaca este cunoscuta si sub numele de intoleranta la gluten. Aceasta este o tulburare genetica ale carei simptome pot varia de la diaree, pierdere in greutate, dureri abdominale si malabsorbtie, la deficiente latente izolate de nutrienti. Atunci cand persoanele care...
Generalitati Excluderea glutenului din alimentatie, necesara doar in cazul persoanelor diagnosticate cu boala autoimuna celiaca, a inceput sa fie asociata cu scaderea in greutate si imbunatatirea aspectului fizic. Numeroase celebritati au adoptat o astfel de metoda de slabit,...
Generalitati Unele persoane au constatat ca dupa ce consuma paste, paine sau biscuiti au o stare generala neplacuta. Graul din cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale este considerat a fi vinovat de dureri abdominale, flatulenta, balonare si diaree. glutenul din compozitia...
Generalitati Alimentele pe care le consumam au o influenta directa asupra nivelului de energie, asupra starii de confort si asupra sanatatii per total. Daca din alimentatie lipsesc nutrimenti importanti, organismul va resimti lipsa acestora si functionarea sa normala va fi perturbata....
Am fost diagnosticata cu boala celiaca, dupa regiml fara gluten ma simt mult mai bine, ce parere aveti despre aparitia edemelor palpebrale inferioare- se datoreaza tot acestei intolerante la gluten?
Sunt suspecta de alergie la gluten, urmeaza sa-mi fac analize in acest sens. Voiam sa schimb cateva pareri cu cineva care are acest diagnostic si sa intreb daca orezul este contraindicat in aceasta boala. Multumesc!
Ce stiti de alergia la gluten la copii mici? exista vreo diferenta intre celiachie si intoleranta la gluten?
boala ereditara caracterizata printr-o atrofiere a vilozitatilor mucoasei intestinului subtire si favorizata de absorbtia glutenului (proteina prezenta in grau, secara si orz). boala celiaca afecteaza mai ales copiii. simptome - La sugar, simptomele apar la aproximativ 6 luni dupa...
E indispensabil ca nou nascutii de la 4 la 6 luni sa consume orice forma de cereleale fara gluten????
UNDE FAC ANALIZE COMPLEXE DACA AM INTOLERANTA LA FRUCTOZA ,gluten,LACTOZA
Răceala