Vaccin eficient impotriva diabetului, hipertensiunii arteriale si obezitatii

Actualizat: 04 August 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

A fost descoperit primul vaccin cu efecte multiple! Noul vaccin, eficient impotriva diabetului, hipertensiunii arteriale si obezitatii, ar putea fi disponibil pe piata in cel mult 3 ani. Cu o structura similara a hormonului gastric vaccinul regleaza apetitul si transmite creierului senzatia de satietate, chiar daca vor fi consumate cu 20% mai putine alimente.

Administrat pe o perioada de 6 luni, tratamentul a redus masa corporala a pacientilor care au participat la studiu si care au incercat zadarnic de-a lungul timpului sa slabeasca. Aceasta performanta l-a transformat in unul din cele mai bune produse de gen de pe piata.

Fara a avea efectele secundare pe care le au alte optiuni minune, medicamentul ar putea evita necesitatea interventiilor chirurgicale gastrice si a altor metode scumpe si chiar periculoase pentru tratarea obezitatii. Exista totusi rezerve legate de utilizarea acestuia ca solutie rapida pentru tratarea obezitatii, care ar trebui abordata nu doar medicamentos ci combinand tratamentul medicamentos cu dieta si exercitiile fizice.

Cercetatorii din Marea Britanie au testat liraglutidele (din componenta produsului) pe un lot mai mare de 550 de pacienti care sufereau de obezitate. Unii au urmat zilnic tratamentul, altora li s-a administrat orlistat (alt tip de supliment pentru slabit, considerat de exceptie de specialisti). Cei din prima categorie au pierdut peste 6-7 kg in aproximativ doua luni, de doua ori decat cei din a doua categorie. Persoanele care au continuat sa ia medicamentul si-au pastrat greutatea in urmatoarele 18 luni. Cu toate acestea, pacientii care au luat in continuare orlistat au inceput sa ia in greutate in lunile care au urmat.

Beneficiile liraglutidei, care se administreaza intocmai ca insulina, prin intermediul unui stilou special, nu se opresc aici. Aceasta este eficienta in reglarea tensiunii arteriale, contribuie la scaderea nivelului de grasime din sange, inclusiv nivelul de colesterol, stimuleaza metabolizarea zaharului, diminuand astfel riscul de aparitie al diabetului zaharat. Profesorul Mike Lean, de la Universitatea din Glasgow, care a analizat in studii clinice modul de actiune al medicamentului, a declarat: "pierderea in greutate a fost izbitoare".


Citeste si despre:

Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent) Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Vaccinarea este ca educatia, adica indispensabila Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Vaccinul antituberculoza (BCG) Gripa - cum separam mitul de adevar Strategii de prevenire a gripei Afectiuni si boli in timpul iernii Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece Sinuzita (Infectia sinusurilor) Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta