Copiii care merg la medic regulat sunt vaccinati mai des impotriva gripei

Actualizat: 18 Octombrie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou studiu efectuat de Comitetul de Consiliere in Practici de Imunizare din SUA arata ca minorii sunt mai des vaccinati impotriva gripei pentru sezonul epidemiilor anuale daca au vizitat recent medicul pediatru, decat copiii care nu sunt dusi la un control medical regulat de catre parinti.

Cercetatorii americani din San Francisco au descoperit o legatura directa intre vizitele efectuate de copii la cabinetul de pediatrie si rata de vaccinare antigripala.

Astfel, in sezonul gripal 20112012, doar 5,8% dintre copiii care nu au fost la medic anul anterior au primit vaccinul antigripal, comparativ cu 35.6% dintre copiii imunizati care au efectuat 6 sau mai multe controale medicale pe parcursul unui an.

Intrucat copiii care nu sunt dusi la medic raman adesea neimunizati impotriva gripei si racelii, specialistii in sanatate cred ca farmaciile, clinicile si cabinetele medicale din scoli ar trebui sa se implice mai mult in consilierea parintilor si oferirea posibilitatii administrarii vaccinului mai aproape de publicul tinta.

Aceste rute alternative de vaccinare ar putea rezolva situatia periculoasa in care foarte putini copii ajung sa beneficieze de vaccinul antigripal, cred expertii in sanatate.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Citeste si despre:

Vaccinul antigripal. Afla cum te protejezi de gripa sezoniera Asigurarea sanatatii si sigurantei de la nastere pana la varsta de 2 ani Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea antigripala Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Vaccinul antigripal: mituri Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile Vaccinarea in prevenirea hepatitei virale B Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea antirujeolica (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea antivaricela (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari)