Afectiuni care se pot ameliora cu ajutorul catinei

Actualizat: 31 August 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Catina, un arbust originar din estul Asiei, prezinta foarte multe proprietati revigorante, este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic, afrodisiac.

De aceea, a fost numita si „Ginsengul romanesc”, iar beneficiile pe care le are consumul ei asupra sanatatii si a pielii sunt cunoscute de peste 1.000 de ani.

Catina poate fi consumata in stare pura, cu miere, in forma de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai si tinctura.

Principalele boli care se amelioreaza cu ajutorul catinei

Bolile de piele. Uleiul de catina este foarte bun in afectiunile pielii, precum psoriazisul, eczemele, arsurile. De asemenea, protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete si o revitalizeaza, datorita continutului de vitamine A, B1, B2, C, E si K.

Uleiul se aplica pe zona afectata, de 2-3 ori pe zi.

Combate stresul. Catina este bogata in fosfor si calciu, in vitamine din grupa B, in vitamina C, vitamine care diminueaza nivelul de stres.

In afectiuni respiratorii. Fie ca vorbim despre gripa, guturai sau raceala, siropul de catina este foarte bun deoarece creste capacitatea de aparare a organismului, dar in acelasi timp diminueaza si complicatiile care pot sa apara in urma unei gripe.

Mai mult, siropul de catina calmeaza durerile de gat si tusea. De aceea, ca masura de preventie se pot lua 4-5 lingurite de sirop de catina pe zi, pe stomacul gol, in cure de trei saptamani, iar daca boala este deja instalata se pot lua pana la 10 lingurite de sirop de catina pe zi, pentru a ajuta organismul sa isi creeze imunitate.

• Inlatura anemia. Avand un bogat continut de vitamine si minerale, catina este considerata o polivitamina naturala.

De aceea, persoanele aflate in convalescenta sau cele care vor sa-si fortifice organismul pot urma timp de o luna o cura cu fructe proaspete sau cu suc de catina.

Amelioreaza simptomele hepatitei. Sucul de catina este un bun adjuvant in cazul afectiunilor hepatice acute sau cronice.

Fortifica inima. Catina alba are efectul de a scadea colesterolul, fapt care previne ingrosarea arterelor. De asemenea, contine o cantitate mare de antioxidanti, care protejeaza inima si vasele de sange.

In plus, are si un efect anticoagulant, de aceea este buna si in cazul pacientilor diagnosticati cu afectiuni cardiovasculare precum hipertensiune arteriala, ateroscleroza, sindromul Raynaud.

Inclusiv pacientii care au suferit deja un infarct miocardic pot urma o cura cu catina, insa fara a renunta la medicatia stricta recomandata de catre medicul specialist cardiolog.

Cicatrizeaza ranile. Taieturi, arsuri, iritatii, eczeme, toate aceste neplaceri se vor vindeca mult mai repede daca pe pielea afectata se aplica ulei de catina de cel putin doua ori pe zi.

Diminueaza depresia. In starile de tristete, oboseala cronica, depresie, catina este un excelent tonic, care va reda cu usurinta pofta de viata.

Alunga infectiile. Indiferent de tipul de infectie, urinara, stomacala, respiratorie, o cura de catina va face bine.

Are efect benefic in lupta cu infertilitatea. Se pare ca inclusiv in cazul infertilitatii masculine sau feminine o cura de catina are efect pozitiv, deoarece aceasta regleaza activitatea hormonala si stimuleaza apetitul sexual.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Alegria
Tel: 0770508524
Bucuresti, Str. Turnu Magurele Nr. 240-242, Bloc 1, Sector 4
Dermavital - Biorezonanta Centru German
Tel: 0213224004
Bucuresti, BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București...

Citeste si despre:

Uleiul de catina Catina – cea mai buna sursa de vitamina C si betacaroten Catina - cum o prepari, beneficii si contraindicatii Urzica in tratarea anemiei Creierul, cel mai solicitat organ al omului contemporan Alergiile copiilor Alimente de protectie Descopera puterea plantelor pentru o minte agila si un somn odihnitor Spirulina, o comoara pentru sanatate! Importanta calciului in dieta Alergiile copiilor nostri - cauze, simptome, tratament si profilaxie Beneficii si atentionari legate de consumul de ceai 10 trucuri ca sa eviti raceala si gripa Te imbolnavesti des? Iata cum iti poti intari sistemul imunitar! Remediile homeopatice: un ajutor de nadejde impotriva gripei Vitamina C naturala si beneficiile sale pentru sanatatea copiilor
Cere sfatul medicului ×