Prevenirea atacului de cord sau a altor probleme ale inimii

Publicat: 19 Februarie 2007 | Actualizat: 16 Iulie 2009


Cercetatorii au descoperit faptul ca mecanismul care face inima fatului sa inceapa sa bata in uter, se reia inaintea unui atac de cord sau a altor probleme ale inimii adultului.
Cercetatorii americani sustin ca apar factori precum presiunea ridicata a sangelui si declanseaza sistemul care ar trebui sa fie inactiv.
S-a gasit o metoda de a patrunde in sistem si a opri acest mecanism, metoda care poata fi preluata in cazul unor noi tratamente pentru inima.
Se stie deja in lumea medicala, ca aproape in toate formele in care inima cedeaza, aceasta incepe sa dezvolte anumite reactii care apar doar la inima fatului, dar nu se stia de ce se intampla acest lucru.
Echipa de cercetatori de la Universitatea Scolii de Medicina din Pennsylvania a descoperit ca aceste reactii se datoreaza unei enzime numita HDAC, foarte importanta in dezvoltarea inimii fatului.
HDAC este un "comutator" ce regleaza felul in care ADN-ul este localizat in interiorul celulelor si cel in care grupuri mari de gene inrudite actioneaza.
In timpul dezvoltarii embrionului, HDAC regleaza dezvoltarea celulelor inimii viitorului bebelus.
Se pare ca, in cazul in care enzima respectiva isi incep din nou activitatea intr-o inima matura care este pe cale de a face un atac, celulele inimii se maresc deoarece inima nu isi poate regenera usor celulele. Aceasta marire a celulelor inimii, cunoscuta ca hipertrofie cardiaca, este precursorul multor cazuri de atac de cord sau cedare a inimii.
Inhiband actiunea acestor enzime in cazul testelor de laborator pe soareci adulti, mecanismul de reluare a procesului de marire a celulelor a putut fi prevenit.
Aceasta descoperire poate, deci, ajuta in viitor la tratarea bolilor de inima precum atacul de cord.


Email

Mentine starea de sanatate si creste calitatea vietiiMentine starea de sanatate si creste calitatea vietii

Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei

Citeste si despre:

6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima

Complicatiile cronice ale diabetului insulino-dependent

Durerea de inima – Cardiopatia ischemica: angina pectorala, infarctul miocardic

Proprietati surprinzatoare ale mierii de albine asupra sanatatii

Sindromul coronarian acut

Rezolutia pentru 2021: am mai multa grija de sanatatea mea!

Antiinflamator natural pentru raceli si alte afectiuni

Rolul tratamentului compresiv in vindecarea ulcerului varicos

Infarctul miocardic si angina instabila

Programul de reabilitare cardiaca

Cardiomiopatia hipertrofica

Diabetul si exercitiile fizice

Boala arteriala periferica a membrelor inferioare