Pierderile de memorie sau amnezie

Actualizat: 01 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

• Rozmarinul este una din cele mai eficiente plante in cazul acestor afectiuni. Consumati ceai de rozmarin o data sau de doua ori pe zi. Ceaiul de rozmarin nu este doar un remediu de exceptie in cazul amneziei dar este si o bautura racoritoare pentru oricine o va savura.

• Consumul de migdale contribuie in mod real la consolidarea memoriei; acestea vor fi de ajutor si in tratarea tulburarilor legate de sistemul nervos. Intr-o ceasca cu apa se introduc 10-12 migdale si se lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata se scurge apa, se decojesc migdalele si se piseaza pana se formeaza o pasta. Se amesteca pasta cu p lingurita de unt dupa care poate fi consumtata.

• Nucile sunt un alt remediu natural care va poate ajuta in cazul pierderilor de memorie. O persoana ar trebui sa consume aproximativ 20 g de nuci zilnic. Pentru a amplifica efectul se recomanda consumul de nuci alaturi de 10 g de smochine sau stafide.

• In lupta contra pierderilor de memorie este eficient si consumul de brahmi. Se piseaza aproximativ 7 g de planta uscata si se amesteca cu putina apa si 7 migdale. Se filtreaza amestecul si se adauga putin zahar pentru a face gustul mai placut. Se bea amestecul pe stomacul gol, in fiecare dimineata, timp de 15 zile.

• Amestecati un mar ras cu o lingurita de miere si o cana cu lapte. Amestecul rezultat trebuie consumat in fiecare dimineata.

• Introduceti in alimentatia dvs. produse bogate in fosfor: smochine, struguri, portocale, cereale, legume uscate, sucuri naturale de fructe, produse lactate, oua.

• Cateva seminte de chimen se amesteca cu 2 lingurite de miere. Remediul este eficient in cazul pierderilor de memorie si de tristete patologica.

• Tehnicile de relaxare precum pranayama si yoga imbunatatesc memoria, daca sunt practicate in mod regulat.


Citeste si despre:

Afectiuni care pot provoca pierderi de memorie Amnezia Mituri si adevaruri despre pierderea memoriei Pierderea memoriei - cand ar trebui sa ne ingrijoram? Hipoxia cerebrala sau privarea de oxigen a creierului Testarea genetica pentru coreea Huntington Deficitul de substante nutritive - boli si simptome Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Terapia cu electrosocuri Contuzia cerebrala - preventie, diagnostic si gestionare adecvata Boala Alzheimer: ingrijirea pacientului Fenciclidina Reabilitarea post accident vascular cerebral Lovitura la cap - prim ajutor, investigatii Semnele timpurii ale bolii Alzheimer