Microchirurgie

Chirurgie realizata cu ajutorul unui microscop binocular care permite sa se mareasca pana la 40 de ori vederea campului operator.

Indicatii
-
microchirurgia permite sa se efectueze interventii imposibile in chirurgia clasica, la scara de zecime de milimetru sau chiar mai jos.
- In chirurgia venoasa, ea permite reparatia unui nerv prin sutura sau grefa si operatii delicate de neuroliza (eliberare a nervilor comprimati de catre un tesut sclerozat, ca in sindromul canalului carpian)
- In ginecologie, ea este utilizata in tratamentul sterilitatii (chirurgia trompelor si ovarelor).
- In oftalmologie, ea a cunoscut o dezvoltare foarte importanta odata cu operatiile de cataracta (inlocuirea cristalinului cu implanturi) si pe retina.
- In otorinolaringologie, microchirurgia este utilizata, in principal, pe urechea medie pentru a-i reconstitui un lant de oscioare sau pentru a indeparta tumorile, dar pastrand nervii.
- In traumatologie, ea permite reimplantarea membrelor si degetelor sectionate.

Tehnica - In cursul interventiei, chirurgul nu-si priveste direct mainile, ei examineaza campul operator printr-un sistem optic maritor, chiar si prin intermediul unui ecran.

Citeste si despre:

Repararea ranilor Inversarea ligaturii trompelor uterine Neurinomul acustic Chirurgia reconstructiva Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala (2008) Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala Colectarea spermei si pregatirea pentru reproducerea asistata Organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar Cancerul penian Tratamentul durerii toracice