OMS, avertizare noua cu privire la consumul de zahar. Afla cantitatea considerata sigura intr-o zi!

Actualizat: 14 Martie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Zaharul este unul dintre cele mai periculoase alimente asupra sanatatii, avand multiple efecte nocive in organism.

Alarmati de cresterea consumului de zahar la nivel global, specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au lansat o noua avertizare, dar si o recomandare privind cantitatea maxima de zahar pe care trebuie sa o consumam pentru a ne proteja sanatatea.

Potrivit expertilor OMS, zaharul nu ar trebui sa compuna mai mult de 5% din dieta zilnica a unei persoane cu un indice normal al masei corporale, ceea ce echivaleaza cu o cantitate de 25 de grame.

Exista tot mai multe motive de ingrijorare referitoare la faptul ca zaharul din alimentatie, in special sub forma bauturilor indulcite, conduce la cresterea consumului total de energie si poate duce la reducerea consumului de alimente care contin calorii nutritive, avertizeaza specialistii.

Zaharul a fost asociat cu o serie de probleme grave de sanatate, printre cele mai periculoase numarandu-se diabetul, obezitatea, cancerul sau bolile de inima. Din acest motiv, expertii recomanda persoanelor din lumea intreaga sa incerce sa reduca cat mai mult consumul zilnic de zahar din alimentatie.


Citeste si despre:

Recomandari OMS cu privire la efectele daunatoare ale ecranelor si ale sedentarismului la copii Alerta in bolile transmisibile - OMS 883 19 mai 2008 - Ziua Mondiala a Hepatitei Ce factori te predispun la aparitia cancerului de san Recuperarea bolnavilor cu afectiuni cardiovasculare Obezitatea, factor de risc in aparitia cancerului Diabetul poate fi favorizat de obezitate? Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Ce este dependenta de jocurile video? Ebola - cum se poate impiedica raspandirea bolii? Modificari ale organismului odata cu instalarea menopauzei Sanatatea femeii - vulnerabilitati Despre bolile cronice: interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Dna. Maria Vasilescu, General Manager Tarus Media Cum si de ce se sinucid oamenii E timpul sa ii ascultam pe parinti! – Studiu al GSK Romania despre impactul otitei medii asupra copiilor, precum si efectele asupra parintilor