Masurile preventive scad riscul de imbolnavire in vacanta de vara

Actualizat: 05 Iulie 2013
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Bolile, virusurile, microbii si bacteriile nu iau vacanta niciodata, cu atat mai putin vara, cand temperaturile ridicate favorizeaza inmultirea lor.

Turistii care calatoresc in tari straine ar trebui sa-si ia masuri de protectie, pentru a fi siguri ca nu se vor intoarce acasa bolnavi.

Masuri preventive pentru o vacanta de vara sanatoasa

- informarea cu privire la situatia din tara in care vor sa ajunga turistii trebuie sa afle daca exista un virus anume care circula in zona sau daca trebuie sa isi faca vaccinuri pentru protejarea impotriva bolilor.
- utilizarea unui spray repelent care ofera protectie impotriva muscaturilor de insecte, insa mai ales impotriva muscaturilor de tantari, care pot fi purtatori ai virusului West Nile.
- utilizarea unui gel antibacterian si spalarea frecventa a mainilor, pentru indepartarea germenilor care ar putea provoca diferite afectiuni daca ajung in organism.
- pregatirea unei borsete cu medicamente de urgenta, cum ar fi antihistaminicele sau cele pentru tulburari digestive (diaree si constipatie). Apa diferita de cea de acasa si mancarea preparata insuficient pot provoca tulburari digestive, dar si alte probleme de sanatate, atunci cand turistii isi petrec vacanta in strainatate.


Citeste si despre:

Masuri preventive pentru pastrarea unei vieti sanatoase Botulismul si riscul de imbolnavire din cauza alimentelor la conserva 3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide Prevenirea riscului de imbolnavire in stomatologie Masuri pentru un somn de calitate in vacanta Toxiinfectia alimentara - alimentele care cresc riscul de imbolnavire De ce ne imbolnavim mai usor odata cu venirea frigului? Ultimele noutati din lumea imagisticii medicale, prezentate la Congresul National de Radiologie si Imagistica de la Eforie Nord Enterolactis Duo: Partenerul Ideal pentru un tranzit Intestinal regulat Istoricul familial si riscul pentru boala Afla daca risti sa faci apnee de somn Sarcina dupa varsta de 35 de ani Analize medicale necesare inainte de inceperea scolii Infectiile de tract urinar la femei - cistita acuta, cronica, interstitiala, radica, nonbacteriana, uretrita, bacteriuria asimptomatica Ce trebuie sa contina trusa de prim ajutor pentru vacanta 8 sfaturi pentru o vara sanatoasa