Varsta la care incepe declinul cognitiv, mult mai mica decat se considera pana acum

Actualizat: 18 Aprilie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Declinul cognitiv nu incepe la batranete, asa cum se considera pana acum, anunta cercetatorii canadieni de la Universitatea Simon Fraser, ci spre surprinderea tuturor, la putin peste implinirea varstei de 20 de ani.

Declinul cognitiv, caracterizat prin incetinirea si deteriorarea functiilor creierului, incepe imediat dupa implinirea varstei de 24 de ani, arata ingrijorati canadienii intr-un studiu recent, derulat pe 3.303 persoane, cu varste intre 16 si 44 de ani.

Dupa ce subiecti participanti la studiu au fost supusi unui test, in cadrul caruia au fost pusi sa se joace StarCraft2, oamenii de stiinta au descoperit o scadere a vitezei cognitive la tinerii cu varsta de 24 de ani.

Potrivit specialistilor, jucatorii cu varste mai inaintate erau mai lenti in actiunile intreprinse in timpul jocului, dar aveau la activ mai multa indemanare sau experienta, ceea ce i-a ajutat sa inregistreze rezultate mai bune, semn ca antrenarea continua a functiilor creierului ajuta la prevenirea declinului cognitiv.


Citeste si despre:

Afectiuni care pot provoca pierderi de memorie 11 mituri despre dementa si deteriorarea cognitiva Cum influenteaza mancarea procesata functia cognitiva Cum conduc afectiunile cardiace la debutul deficientelor mentale Factorii de risc si semnele precoce ale dementei Cum sa imbatranim sanatos Nicotina Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Tulburarea dezintegrativa a copilariei Beneficiile oferite de mersul pe jos Legatura puternica dintre minte si inima Cum se poate preveni dementa Ce trebuie sa stii despre Boala Alexander? Ce efecte are uleiul de peste asupra sanatatii mintale? 8 lucruri mai putin cunoscute despre stangaci