Peste 200 de pacienti vor putea beneficia de servicii de dializa la standarde europene

Publicat: 23 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Comunicat de presa
Bacau, 22 iunie 2008
Peste 200 de pacienti vor putea beneficia de servicii de dializa la standarde europene, oferite de Fresenius NephroCare Romania in noul sau centru din Bacau

Investitia in centrul privat de dializa Fresenius NephroCare din Bacau se ridica la 2,7 milioane euro

Fresenius NephroCare Romania, lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, anunta inaugurarea unui centru de dializa la Bacau, o investitie de 2,7 milioane euro. Centrul este deservit de o echipa medicala profesionista, alcatuita din 4 medici si 23 asistenti medicali si este dotat cu 38 masini de dializa, fiind astfel capabil sa asigure tratamentul a peste 200 de pacienti. Compania ofera in centrul din Bacau aceleasi metode utilizate la nivel mondial pentru tratamentul a peste 170.000 de pacienti.

„Sistemul de sanatate din Bacau si din regiune avea mare nevoie de un centru de dializa care sa opereze la standarde europene, indiferent de regimul de functionare, public sau privat. Nu ne permitem sa riscam utilizand improvizatii in sanatate, cu atat mai putin in dializa, care reprezinta o procedura vitala”, a declarat Dr. Leonard Rosu, Medic sef al Centrului de dializa Fresenius NephroCare Bacau.

Proiectat astfel incat sa respecte cele mai noi reglementari privind design-ul, arhitectura si fluxurile functionale, centrul beneficiaza de un microclimat controlat (purificarea aerului si controlul umiditatii si al temperaturii), de Dializadotari de ultima generatie si de norme complete de protectie pentru angajati. “La fel ca si celelalte centre pe care le detinem, noua clinica din Bacau respecta toate standardele europene in domeniu. Tratamentul pe care il garantam pacientilor in centrele noastre din Romania este identic din punct de vedere calitativ cu acela asigurat in orice alta tara europeana. Ma refer atat la dotari si terapii, cat si la nivelul de pregatire al personalului”, a completat Cosmin Bordea, Director Operational Fresenius NephroCare. Compania intentioneaza sa deschida alte cinci noi clinici pana in 2010, in Brasov, Ploiesti, Pitesti, Suceava si Deva. Valoarea planificata a investitiilor in Romania se ridica astfel la aproximativ 20 milioane Euro, iar capacitatea totala de tratament va fi de peste 2000 de pacienti. Fresenius NephroCare mai detine in prezent patru clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta si Oradea, centre in care beneficiaza deja de tratament 900 de pacienti. Fresenius NephroCare Romania este liderul pietei serviciilor private de dializa din Romania, cu o cota de piata de 39% la finalul primului trimestru al acestui an. Compania estimeaza cresterea acestei cote la peste 46% pana la finalul celui de-al doilea trimestru.

“Urmarim sa ne consolidam pozitia de lider pe care o detinem in prezent pe piata serviciilor de dializa din Romania. Ne bazam pe expertiza de peste 40 de ani in domeniu a Grupului Fresenius si pe standardele de calitate extrem de ridicate promovate de catre Fresenius Medical Care”, a declarat Dr. Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care.

Despre Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care este lider mondial in produse si servicii de dializa, avand o experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Cu o rata de crestere anuala estimata la 6%, insuficienta renala cronica afecteaza 2.150.000 de pacienti in intreaga lume.
Prin reteaua sa de peste 2200 de clinici private din America de Nord, America Latina, Europa si zona Asia-Pacific, Fresenius Medical Care furnizeaza tratamente prin dializa unui numar de aproximativ 174.000 pacienti.
Pentru a putea imbunatati calitatea vietii pacientilor, Fresenius Medical Care acorda o atentie speciala activitatilor de cercetare si dezvoltare, detinand peste 1100 patente si aplicatii pentru tehnologia de dializa. Cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare s-au ridicat in ultimul an la peste 51 milioane USD.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Free Communication, Irina Patru (0752 111 725; [email protected]).


Citeste si despre:

Vor putea medicamentele sa creasca dorinta sexuala a femeilor? Ingrijirea pacientilor muribunzi Lipodistrofia la pacientii infectati HIV sub tratament antiretroviral Tulburari de ritm cardiac - aritmii cardiace Remediile homeopatice: un ajutor de nadejde impotriva gripei Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: Cum tratam endometrioza? Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Prevenirea infectiilor de tract urinar Homeopatie - avantajele tratamentului 5 boli reumatice si problemele pe care le pot crea Tuberculoza genito-urinara Cum pot fi mentinute sanatoase organele vitale Noua dieta Beverly Hills Am hipertensiune. Cum ma tratez?