Salata cu nasturei (Nasturtium officinale)
Actualizat: 03 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Ingrediente:
- 2 oua
- 2 buchete frunze de nasturel
- 1 mar
- 100 g de branza Emmental (Emmenthaler-branza elvetiana)
- 2 sau 3 linguri de ulei de masline
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se fierb ouale
- Se spala frunzele de nasturel; marul de curata de coaja si se taie cubulete impreuna cu branza
- Se curata ouale de coaja apoi se taie felii
- Se prepara dressingul din uleiul de masline si suc de lamaie
- Intr-un bol de salata, se pun frunzele de nasturel si cuburile de mar si branza. Se adauga dressingul si se amesteca continutul, apoi se adauga feliile de oua, iar salata este gata pentru a fi servita.
Tipsuri pentru dieta
Este o salata excelenta pentru dieta prin continutul sau de grasimi nesaturate - din uleiul de masline, bogata in vitamine si minerale - din frunzele de nasturel, cu un continut bogat de calciu - din branza la care se adauga virtutile marului.
Nasturelul este o planta erbacee, intalnita pe langa izvoare, zone uneme, mlastinoase, rauri, ce infloreste in perioada mai-iunie.
Planta contine: protide, hidrati de carbon, cantitati considerabile de saruri minerale - fier, magneziu, fosfor, iod, cupru, zinc, calciu, vitamina C si E, vitaminele A, B2.
Frunzele trebuie folosite proasptete, deoarece prin uscare, planta isi pierde principiile active.
Va dorim pofta buna!