Placinta cu fulgi de cocos

Actualizat: 23 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta de placinta cu cocos poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de ulcer, dar si in cadrul unei diete care urmareste mentinerea greutatii corporale.

In curele de slabire, reteta poate fi preparata fara foi, pentru reducerea unui numar de aproximativ 100 kcal la fiecare portie.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Introduceti in bolul mixerului praful de frisca, 120 ml lapte si esenta de vanilie si mixati timp de 6 minute, pana cand compozitia se intareste vizibil.
  2. Adaugati apoi restul cantitatii de lapte, praful de budinca si continuati sa mixati inca doua minute.
  3. Incorporati fulgii de cocos cu o spatula (sau o lingura) si turnati crema in aluatul copt de placinta (puneti deoparte doua linguri de fulgi de cocos pentru garnisire, daca doriti).
  4. Introduceti placinta la frigider timp de 4 ore. Inainte de servire, o puteti decora cu ciocolata rasa deasupra.
  5. Daca nu doriti sa folositi aluatul, puteti turna direct in cupe crema.

Citeste si despre:

Placinta de pui, cartofi si praz Fursecuri cu cocos fara coacere Placinta cu dovleac Cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos Placinta cu crema de banana Uleiul de cocos, o optiune sanatoasa pentru gatit Uleiul de cocos - beneficii si riscuri Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Zaharul din nuca de cocos si efectele acestuia asupra organismului Prajitura de mere cu aroma de cocos Placinta greceasca umpluta cu spanac Fursecuri cu ciocolata si cocos fara coacere Fulgi de ovaz cu unt de arahide Biscuiti cu stafide si fulgi de porumb Inghetata de ciocolata cu lapte de cocos