Prajitura de mere cu aroma de cocos

Actualizat: 24 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele diagnosticate cu boala Crohn nu trebuie sa renunte la placerea de a savura un desert.

Desi cofeina, ciocolata, citricele si nucile pot agrava simptomele tractului digestiv sensibil, exista si retete de prajituri cu ingrediente inofensive pentru aceasta afectiune.

Prajitura de mere cu aroma de cocos este un exemplu excelent in acest sens!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Tapetati doua tavi mici de copt (20x10x5 cm fiecare) cu hartie de pergament si ungeti suprafata cu putin ulei.
  3. Separat, intr-un bol mare, amestecati zaharul, iaurtul, oul, o lingurita de scortisoara, vanilia, praful de copt, sarea, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul si nucsoara. Incorporati treptat faina, iar cand obtineti o compozitie omogena, adaugati bucatile de mar.
  4. Turnati compozitia in tavile deja pregatite si coaceti timp de 45 de minute.
  5. Intre timp, intr-o oala de mici dimensiuni, combinati fulgii de cocos, untul, zaharul brun, laptele si o jumatate de lingurita de scortisoara.
  6. Puneti oala pe foc potrivit si amestecati continuu, pana obtineti un sos.
  7. Turnati sosul peste prajitura si mai introduceti-o la cuptor 2-3 minute.
  8. Lasati prajitura la racit cel putin 45 de minute inainte sa o serviti.

Citeste si despre:

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Inlocuitori pentru unt Relatia intre alimentatie si cancer
Cere sfatul medicului ×