Inghetata de ciocolata cu lapte de cocos
Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Inghetata de ciocolata cu lapte de nuca de cocos este o reteta prietenoasa cu ficatul si recomandata in dietele pentru bolnavii diagnosticati cu ciroza hepatica.
Este si exemplul cel mai bun ca o boala de ficat nu tine pacientii departe de deserturi!
Ingrediente
- 500 ml lapte de cocos
- 70 g linguri cacao
- 50 g miere
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
- Adauga toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le la viteza mare, timp de 2 minute.
- Gusta amestecul obtinut, pentru a vedea daca mai are nevoie de zahar sau vanilie, apoi toarna-l intr-un recipient de plastic si baga-l la congelator, timp de cel putin 4-6 ore.
- Daca inghetata este prea tare, las-o 20 de minute la temperatura camerei si vei obtine un desert mai cremos, usor de modelat.