Placinta de pui, cartofi si praz

Actualizat: 09 Februarie 2015

Placinta cu pui, cartofi si praz, preparata dietetic, este un fel de mancare usor de tolerat in dislipidemie. In plus, furnizeaza proteine si fibre din plin, nutrienti de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametri optimi.

Ingrediente:

Mod de preparare:


Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius. Sotati intr-o tigaie morcovul si cartofii, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Adaugati carnea si amestecati ingredientele timpde 5 minute, pana cand bucatile de pulpa se patrund bine. Incorporati faina si urmatoarele trei ingrediente (pana la piper) si mai sotati totul inca un minut.

Turnati treptat supa limpede in tigaie, amestecand bine, pana da in clocot. Transferati compozitia intr-o tava de copt si asezati deasupra aluatul de placinta, impingandu-i marginile in interior. Amestecati laptele cu albusul de ou si glazurati placinta, apoi intepati aluatul din loc in loc cu o scobitoare. Coaceti preparatul timp de 30 de minute.


Citeste si despre:

Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Legatura dintre hormonii alimentari din carnea de pui si pubertatea precoce Cum abordezi problema greutatii puiului tau Pui miere in ceaiul fierbinte? Iata cat de toxic este Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Spune stop bufeurilor din timpul menopauzei Sustine organismul pentru un tonus optim si un nivel ridicat de energie Alegeri alimentare sanatoase Modalitati de transmitere a infectiilor Specialistii ne sfatuiesc: cum sa facem fata dintilor sensibili! Topul celor mai bune surse alimentare de proteine Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate Cum sa ai o sarcina sanatoasa: invata sa te feresti de substantele toxice! Alimentul care creste periculos riscul de cancer