Semintele de floarea-soarelui, pentru sanatate si buna dispozitie

Actualizat: 16 Septembrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

De ani de zile, SanoVita ne propune o alimentatie placuta si extrem de sanatoasa. Semintele de floarea-soarelui, pe care ne-am obisnuit sa le numim, cu o anumita superioritate si aproape cu desconsiderare, "bomboane agricole", reprezinta insa nu numai o traditie si o adevarata bucurie, ci inainte de toate o inegalabila sursa de sanatate. Asadar, nu aveau cum sa lipseasca din oferta de produse sanatoase ale companiei valcene SanoVita.

Utilizate pe continentul american de peste 5.000 de ani, au fost aduse in Europa in secolul al XVI-lea, pentru ca astazi sa-si demonstreze valoarea terapeutica prin nenumarate studii intreprinse in lumea intreaga. Beneficiile traditionale legate de valoarea lor alimentara si terapeutica sunt astfel demonstrate in mod stiintific.

Extrem de bogate in vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic, in minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu si fosfor, in fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol in sange), in fibre, proteine si grasimi sanatoase, semintele de floarea-soarelului reprezinta o adevarata sursa de sanatate si un excelent energizant. Este bine de stiut ca o suta de grame de seminte de floarea-soarelui contine tot atatea calorii cat o suta de grame de ciocolata sau de nuci. Ele contin peste 40% proteine, care se apropie ca valoare nutritiva de cele de origine animala. Aproape 90% din grasimile continute de semintele de floarea-soarelui sunt dintre cele mai sanatoase pentru inima.

Dar trebuie sa ne obisnuim sa renuntam la semintele prajite si sa le mancam doar crude, deoarece prin prajire se pierd multe din calitatile nutritive si in schimb se formeaza substante toxice.

Semintele de floarea-soarelui previn formarea cheagurilor de sange si bolile cardiovasculare, inclusiv infarctul si bolile neurovasculare, dar si cancerul de prostata. Ajuta, de asemenea, la reglarea digestiei. Chiar si in cantitati mici, atenueaza stresul, oboseala si starile depresive. Previn migrenele, normalizeaza tensiunea arteriala, regleaza colesterolul, combat radicalii liberi, combat inflamatiile si simptomele asociate artritei si astmului, ajuta la regenerarea celulelor si mentin elasticitatea tesuturilor. Joaca un important rol anticancerigen si contribuie la regenerarea muschiului cardiac.

Astfel, rontaind semintele de floarea-soarelui de la SanoVita, ne bucuram nu doar de gustul lor placut, dar eliminam stresul si alungam bolile. Alege sa fii sanatos!

Pret: aproximativ 2,7 lei (150 g).


Citeste si despre:

Semintele de floarea-soarelui: 5 beneficii pe care sigur nu stiai ca le au! Semintele germinate: beneficii si potentiale riscuri Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor Dieta pentru detoxifierea de primavara Vitaminele sustin un mod de viata sanatos Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara Proteinele in dieta vegana Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Simptomele sistemului imunitar slabit Hipertensiunea arteriala: tratamente alternative si complementare Boli cauzate de deficitul de proteine