Briose integrale cu spanac si seminte de floarea soarelui
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Chiar daca dieta pentru hepatita se concentreaza pe principiile unei alimentatii cat mai dietetice, sarace in grasimi, acest lucru nu inseamna ca lipsesc alternativele pe cat de copioase, pe atat de sanatoase.
Spanacul este un aliment cu numeroase proprietati benefice pentru ficat. Reteta de mai jos este recomandata in orice dieta echilibrata, dar mai ales in regimul persoanelor cu afectiuni hepatice.
Ingrediente
- 1 ou
- 185 g faina integrala cu agent de crestere
- 250 ml lapte de soia
- 70 g branza tofu, maruntita
- 3 linguri de ceapa verde tocata marunt
- 5 ciuperci champignon, taiate cubulete
- 100 ml ulei de masline
- 50 grame spanac fiert, bine scurs si tocat marunt
- 2 linguri seminte de floarea soarelui
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius.
- Bateti bine oul, adaugati faina si laptele de soia, apoi amestecati.
- Incorporati treptat si celelalte ingrediente, folosind o spatula.
- Turnati aluatul obtinut in formele de briosa si coaceti-le timp de 35 de minute, pana devin aurii.
- Cantitatea ingredientelor este suficienta pentru prepararea a 24 de briose.