MedLife investeste in continuare in domeniul chirurgiei robotice si achizitioneaza robotul da Vinci X in cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu

Actualizat: 08 Ianuarie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

• MedLife continua investitiile in inovatie, prin achizitionarea celui de al treilea robot da Vinci, ce va functiona in cadrul Spitalului MedLife Polisano, valoarea acestuia ajungand la peste 2 milioane de euro. MedLife isi consolideaza astfel pozitia de grup medical cu cea mai mare expertiza in domeniul roboticii medicale din Romania.
• Cu ajutorul robotului da Vinci X, pacientii vor putea beneficia in premiera si in Sibiu de interventii complexe pentru tratarea unui spectru larg de afectiuni din sfera chirurgiei generale, ginecologice, urologice sau oncologice.
• Interventiile realizate prin abord robotic ofera numeroase beneficii pacientilor, de la reducerea riscului de complicatii intra si postoperatorii, minimizarea durerilor si pana la recuperarea extrem de rapida.
• In continuare, MedLife are in plan noi proiecte de tehnologizare si investitii in inovatie, precum chirurgia robotica. In acest moment, nu mai putin de patru spitale din grup dispun de roboti chirurgicali de navigatie in neurochirurgie si de trei roboti da Vinci. De asemenea MedLife a lansat in premiera in Europa Centrala si de Est, transportul probelor biologice cu ajutorul dronelor in toamna anului trecut.

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, continua sa isi consolideze expertiza in domeniul chirurgiei robotice, odata cu achizitionarea robotului da Vinci X, in cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu, al treilea robot da Vinci din cadrul grupului. Investitia de peste 2 milioane de euro in noul echipament reprezinta inca un demers prin care operatorul vine in intampinarea nevoilor pacientilor cu solutii inovatoare ce conduc la cresterea calitatii tratamentelor oferite. Primele interventii asistate robotic in cadrul spitalului MedLife Polisano au avut deja loc pe data de 5 ianuarie.

Potrivit specialistilor, sistemul robotic da Vinci X este o imbinare intre tehnica laparoscopica conventionala si tehnologia robotica de inalta precizie. Acest sistem complex este o extensie a chirurgului, care, datorita celor patru brate multiarticulate si a unei tehnologii speciale, permite transpunerea, in timp real, a indicatiilor medicului in miscari de mare finete si precizie, mult superioare fata de miscarile umane.

Dincolo de oportunitatile din perspectiva medicilor, chirurgia robotica ofera mult mai multe avantaje pacientilor, mai ales comparativ cu abordurile chirurgicale conventionale. Interventiile efectuate cu robotul da Vinci X presupun realizarea unor incizii foarte mici, cu efecte estetice minime, dar si cu reducerea riscului de complicatii intraoperatorii, a sangerarilor sau a infectiilor.

„Cea mai buna ingrijire pe care o putem oferi pacientilor nostri in prezent este asigurata de experienta medicilor buni, impreuna cu tehnologia de ultima generatie. In calitate de lider al pietei medicale private din Romania investim constant in inovatie, pentru a asigura pacientilor nostri servicii medicale la aceleasi standarde ca in tarile vest-europene. Odata cu achizitionarea celui de al treilea robot da Vinci, continuam sa aducem avantajele chirurgiei robotice mai aproape de pacientii nostri si in zona centrala a tarii. De altfel, acesta este inca un demers pe care l-am realizat cu scopul consolidarii unui hub medical performant in aceasta regiune, dupa ce la finalul anului trecut am marcat deschiderea primului centru privat din Transilvania cu servicii ambulatorii si spitalicesti permanente disponibile 24/7”, a declarat Dr. Nicolae Marcu, Director de Sanatate si Operatiuni MedLife Group.

Chirurgia robotica aduce avantaje in numeroase specialitati chirurgicale

Echipa Spitalului MedLife Polisano care va utiliza noul sistem da Vinci X este formata din 11 medici, care vor putea efectua interventii complexe, acoperind mai multe specialitati: chirurgie generala, chirurgie oncologica, chirurgie ginecologica si chirurgie urologica.

In afectiunile oncologice, tehnologia robotica are un aport important, in special pentru rezolvarea cazurilor dificile determinate de particularitatile anatomice ale anumitor zone (spatii inguse, profunde, inflexibile), cazuri care nu puteau fi tratate prin intermediul chirurgiei clasice sau laparoscopice. Un exemplu este abordul robotic in cancerul colorectal, unde principalul beneficiu consta in prezervarea nervilor pelvini, ceea ce pentru pacient se traduce prin minimizarea complicatiilor urinare si sexuale postoperator.

Si in cazul pacientilor cu afectiuni ginecologie exista multiple avantaje ale chirugiei robotice, aceasta fiind utilizata in cancerul uterin, cancerul ovarian, endometrioza sau alte tipuri de cancer genital. Cu ajutorul sistemului da Vinci X medicul are acces si vizibilitate pentru a efectua miscari de mare finete in zone profunde ale pelvisului prin incizii foarte mici, fiind posibila, astfel, excizia milimetrica a tumorilor.

De asemenea, sistemul da Vinci X este ideal pentru interventiile urologice care necesita o rigurozitate speciala, cum sunt cazurile de tumori ale prostatei, tumori renale si vezicale, malformatii sau adenoame. Tehnologia de ultima generatie ii ofera medicului chirurg controlul, precizia si siguranta de a indeparta tesutul afectat, fara a distruge nervii si vasele de sange invecinate.

Sistemul da Vinci instalat in Spitalul MedLife Polisano din Sibiu este furnizat de SOFMEDICA.

„Este cu adevarat motivant sa vedem cum spitalul MedLife Polisano din Sibiu integreaza in practica sa medicala programul de chirurgie robotica daVinci. Adoptarea acestei tehnologii chirurgicale avansate va amplifica capacitatea MedLife Polisano de a oferi servicii medicale unui numar crescut de pacienti, facilitand in acelasi timp realizarea de proceduri chirurgicale complexe cu o acuratete si eficienta superioara. Beneficiile majore ale chirurgiei robotice da Vinci includ o precizie imbunatatita in timpul interventiilor chirurgicale, o reducere semnificativa a timpului de recuperare pentru pacienti si o diminuare a riscurilor de complicatii postoperatorii, contribuind astfel la o ingrijire medicala de calitate superioara si la o recuperare mai rapida a pacientilor" precizeaza Evangelos Kalamakis, Managing Director, SOFMEDICA.

In prezent, MedLife detine cea mai mare si mai complexa retea de spitale private din Romania, cu 17 unitati spitalicesti in portofoliu, si continua actiunile de consolidare pe aceasta divizie, avand in plan, in perioada urmatoare, deschiderea noului spital Nord-Provita in Bucuresti, a spitalului MedLife Medici’s in Timisoara si a unui spital de nisa in Craiova.

Toate spitalele MedLife Group dispun de tehnologie de ultima generatie, cea mai buna la nivel national dintre operatorii privati. In continuare, MedLife are in plan noi proiecte de tehnologizare si investitii in inovatie, precum chirurgia robotica. In acest moment, spitalele MedLife dispun de sisteme de chirurgie robotica da Vinci in Bucuresti (Life Memorial Hospital si Nord Provita) si Sibiu (MedLife Polisano), sistemul Brainlab, cel mai performant sistem robotic din lume in chirurgia spinala, disponibil, in premiera nationala, doar la Spitalul MedLife Humanitas din Cluj, dar si sisteme de neuronavigatie, disponibile in Spitalele Grupulului MedLife din Bucuresti, Sibiu si Cluj. Peste 35 de medici acreditati efectueaza anual sute de tratamente chirurgicale complexe prin abord robotic, in conditii de maxima siguranta. De asemenea MedLife a lansat in premiera in Europa Centrala si de Est, transportul probelor biologice cu ajutorul dronelor, in toamna anului trecut.
***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare. Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Citeste si despre:

Efectele histerectomiei Dr. Aurelian Justin, medic primar urolog: “50%-60% dintre femei sufera cel putin o data in viata o infectie urinara” 5 simptome banale care pot ascunde afectiuni ginecologice grave Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: Cum tratam endometrioza? Vulvovaginita la fetite - afectiune comuna in randul fetelor tinere Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral 7 intrebari pe care trebuie sa le adresati medicului ginecolog Ce trebuie sa stii despre cel mai complex control ginecologic Ce afectiuni amelioreaza apele termale Probleme ginecologice care ar trebui sa te trimita urgent la medic Dr. Chadi Muheidli: „Femeile nu trebuie sa astepte sa apara simptome ca sa ajunga la medicul ginecolog”